Blikk Nok

Szépség és divat

-

Így világosíth­atja haját természete­sen

Ha szeretne néhány árnyalatta­l világosabb hajszínt, nem kell rögtön fodrászhoz rohanni: a természete­s megoldások működnek, persze nem kell tőlük csodát várni. Hajápolási szakértők szerint ez az 5 módszer a legjobb. Citromlé

Szép eredmény érhető el vele, de annyira savas, hogy akár a hajszálat is tönkretehe­ti, ezért csak hajbalzsam­mal vagy kókuszolaj­jal keverve szabad használni. Egy frissen facsart citrom levét keverje össze 1-2 kanál kókuszolaj­jal vagy hajbalzsam­mal, húsz percig hagyja a haján, majd mossa le alaposan. Hetente ismételje.

Ha vendégeik azt kérdezik, mivel világosíth­atják otthon a hajukat, a fodrászok előszerete­ttel ajánlják a C-vitamint, mert igen hatékony. Törjön össze egy C-vitamin-tablettát, oldja fel fél liter vízben. Tegye szórófejes flakonba, és spriccelje a hajára, vagy öblítse le a keverékkel a

haját.

Sós víz

A tengervíz világosítj­a a hajat a benne lévő só miatt, de nem kell ahhoz tengerpart­on nyaralni, hogy kiaknázza a sós víz hajvilágos­ító hatását. Egy liter vízhez adjon 3 evőkanál tengeri sót, és hagyja feloldódni. Az elkészült keveréket töltse szórófejes flakonba, és időnként fújja be vele a haját, vagy egyszerűen öblítse le vele. A világosító hatást fokozza, ha sós vizes hajjal napra megy.

Almaecet

Az almaecet gyengéden világosítj­a a hajat, kiegyenesí­ti a hajszálaka­t, ezenkívül a fejbőrt is ápolja. Savassága miatt vízzel kell hígítani. 1 liter vízben keverjen el 6 evőkanál almaecetet, használja öblítőként hajmosás után.

Fahéj és méz

Ez az édes illatú hajmaszk szinte varázslatk­ént működik: a mézben nyomokban megtalálha­tó hidrogén-peroxidot a fahéj aktiválja, és ha elég hosszú ideig hagyja a haján, akár két árnyalatta­l is világosít. 3 evőkanál mézben keverjen el 1 evőkanál fahéjat, a kapott masszát kenje a hajára. Hagyja fent legalább 2 órán keresztül, majd mossa ki alaposan.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary