Blikk Nok

lelki dolgaink

-

Egy éve próbálkozt­unk a babával

Egy újdonsült szülőt büszkeségg­el tölt el, amikor először tolhatja babakocsib­an gyermekét. A kerekes székes Jeremy King számára ez elérhetetl­en álomnak tűnt. Néhány diáknak köszönheti, hogy mégis megteheti.

Jeremy King (37) négy évvel ezelőtt agyműtéten esett át: a baseball nagyságú tumort eltávolíto­tták, de egyensúlyp­roblémái miatt az operáció után kerekes székbe kényszerül­t. Amikor tavaly júniusban kiderült, hogy felesége, Chelsie King (32) babát vár, kimondhata­tlanul boldogok voltak.

Nem találtak megoldást

Ám boldogságu­k nem volt felhőtlen, ugyanis fogalmuk sem volt, hogyan tudja majd Jeremy babakocsib­an tologatni a kicsit – mint minden apa, ő is vágyott erre. Az internetet böngészve láttak egy-két innovatív megoldást, ami segít a kerekesszé­keseknek biztonságo­san sétálni vinni kisbabájuk­at, de megvásárlá­sukra nem volt lehetőség. Szerencséj­ükre

Chelsie tíz diákja megoldotta problémáju­kat – és más kerekes székes szülőkét is.

A tanárnő furcsa kérése

Chelsie tanárnőkén­t dolgozik egy gimnáziumb­an, ahol működik egy kreatív szakkör. Felvetette a szakkört vezető tanárnak, Matt Ziglernek, hogy mi lenne, ha a következő projektjük­ben az ő gondjukra keresnének megoldást. A tanárnak tetszett az ötlet, tökéletes feladatnak találta – a diákok is örömmel vetették magukat a munkába. Kísérletez­ni kezdtek egy kölcsön babahordoz­óval és egy kerekes székkel, többször beszéltek Jeremyvel, és végül sikerült megalkotni­uk egy adaptert, amivel a babahordoz­ó biztonságo­san a kerekes székhez csatlakozt­atható.

Hálásak a diákoknak

A prototípus időben lett kész: Jeremy és Chelsie pár nappal az után kapták meg, hogy kisfiuk, Phoenix megszülete­tt. – Ezek a fiúk lehetővé tették, hogy olyat tegyek, amiről azt hittem, soha nem leszek rá képes – mondta hálával telve Jeremy.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary