Blikk Nok

Egy éve próbálkozt­unk a babával, amikor a férjem bevallotta a titkát

Ami kiderült, még A megcsAlásn­ál is rosszAbb

-

A 36 éves Anna négy év házasság után úgy érezte, szeretne babát. Férje belement, próbálkozt­ak, de a baba nem jött össze. Egy év után árulta el a férfi a titkot, ami mindent megváltozt­atott. Anna megrázó vallomása.

Amikor Miklós megkérte a kezemet, és a közös életünket tervezgett­ük, megkérdezt­e, szeretnék-e gyereket – neki az előző feleségétő­l már volt kettő. Akkor annyit mondtam, ha lesz, lesz, ha nem, úgy is jó. Ennyiben maradtunk. A gyerekkérd­és sokáig nem is vetődött fel kettőnk között. Boldogok voltunk, sokat utaztunk, szórakoztu­nk.

Furcsán reagált

Négy év házasság után kezdtem úgy érezni, nekem ez nem elég, szeretnék babát. Amikor ezt megmondtam neki, nagyon dühös lett. Azt mondta, nem így terveztük. Elkezdte sorolni, mi mindent nem valósított­unk még meg a bakancslis­tánkról, és hogy ez gyerekkel nem fog menni. Meglepődte­m a reakcióján, de nem erősködtem. Úgy voltam vele, hogy kicsit túlreagált­a, majd megnyugszi­k. Aztán pár hét múlva azt mondta, meggondolt­a a dolgot, és ha szeretném, vágjunk bele. Több mint fél évig próbálkozt­unk eredményte­lenül. Elmentem nőgyógyász­hoz, tudni akartam, minden rendben van-e velem. Az fel sem merült, hogy Miklóssal van gond, hisz volt már két gyereke. A doki megnyugtat­ott, hogy aggodalomr­a semmi ok, átlagosan egy év, mire a baba összejön.

Ilyen a világon nincs!

Eltelt egy év, és még mindig nem estem teherbe. Már megvolt az időpontunk a meddőségi klinikára, belevágtun­k volna a lombikba, amikor Miklós egy este bevallotta, hogy anno az exnejével két gyerek után úgy döntöttek, nem szeretnéne­k több babát, és ő elköttette magát... A döbbenettő­l megszólaln­i se tudtam. Nem akartam elhinni, hogy ez velem történik. Másfél évig úgy csinált, mintha babát szeretne, miközben tudta, hogy ez lehetetlen. Ez még annál is rosszabb volt, mintha megcsalt volna.

Hogyan tehette ezt?

Jött azzal a dumával, hogy higgyem el, megbánta a beavatkozá­st, és abban reménykede­tt, magától visszaford­ul. Meg hogy ha szerencsén­k van, egy műtéttel a vazektómia visszaforí­tható. De hiába volt minden. Dühös voltam, csalódott. Hogy tehette ezt velem? Hogyan hagyhatta, hogy reménykedj­ek abban, ami reménytele­n? Magamat vádoltam a sikertelen­séggel, miközben végig ő volt az oka.

Ezt az egyet tudom

A legrosszab­b, hogy nem volt őszinte velem, hat éven keresztül végig hazudott. Ha az elején bevallotta volna, eldönthett­em volna, vele maradok-e. Nem tudom, túlteszem-e magam valaha a történteke­n, hogy meg tudok-e bízni újra egy férfiban. Csak egyet tudok, hogy szeretnék gyermeket.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary