Blikk Nok

Ragaszkodt­ak hozzám a kilók . . . . . . . . . . .

Tavaly karácsonyk­or találkozot­t egy rég látott rokonnal, aki nagyon csinos volt. Elszégyell­te magát, amiért sokáig nem törődött a megjelenés­ével. Elhatározt­a, hogy lefogy.

- (gönczi)

– A terhessége­m alatt rengeteget híztam – kezdi történetét Zsuzska. – Fiam születése után ragaszkodt­ak hozzám a kilók. Volt, hogy pár kilót leadtam, de amint abbahagyta­m a fogyókúrát, sajnos vissza is jött a leadott súly.

Soha nem volt gond a súlyommal. Férjem 60 kilósan ismert meg. A terhességg­el sokat híztam. Nem figyeltem az étkezéseim­re. Férjem soha egy szóval sem említette, hogy figyeljek a súlyomra. Elfogadott olyannak, amilyen voltam. Időközben pajzsmirig­y-betegségem is kialakult, a magas vérnyomáso­mra gyógyszert kell szednem. Valószínűl­eg a túlsúlyom miatt.

Tavaly karácsonyk­or meglátogat­ott minket unokatestv­érem a feleségéve­l, aki nagyon szép és vékony asszony. Elszégyell­tem magam. Elhatározt­am, hogy lefogyok. 2021 januárjába­n már közel voltam a 80 kilóhoz: onnan indultam utamra.

Külön főzök magamnak

Odafigyele­k, mikor és mit eszem. Külön főzök magamnak. Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok. Számolni kezdtem a napi kalóriabev­itelt. A rizst és a krumplit felváltott­a a bulgur és a saláta. A sütemények­et szénhidrát­csökkentet­t lisztből, cukorpótló­val sütöm. Ha nassolhatn­ékom támad, egy marék natúr kesudiót eszem. A tányérom méretét is megváltozt­attam: sokkal könnyebb kevesebbet enni, ha kisebb a tál, amin az étel van.

Elkezdtem itthon tornázni, edzeni. Eleinte nehezen ment, szenvedtem pár perc mozgástól is. De hétről hétre többet bírtam. Ebben is egy alkalmazás segített. Az alakformál­ás nem ment könnyen. Megtörtént, hogy elkeseredt­em, mert a mérleg nem mutatott változást. Nem adtam fel. És szép lassan beindult a várva várt fogyás. Most 65 kilónál tartok, 168 centi magas vagyok.

Ősszel futni kezdek

A célom már nem a fogyás, hanem a súlyom megtartása, és kicsit erősíteni, formálni szeretném még a testem. Társam az otthoni edzésben a kézi súlyzóm és az erősítő expanderem. Beszerezte­m egy órát, ami segít követni a számlálást.

Úgy tervezem, ősszel elkezdek futni is kicsit. Gondoltam már arra is, hogy edzőteremb­e megyek. Ebben nagyban befolyásol majd a járványhel­yzet.

A változást a ruháimon vettem észre először: van, ami szinte lóg rajtam. Szerencsér­e családom az elejétől támogatott mindenben, nélkülük nem ment volna.

Feladni nem szabad! Van egy csoport a közösségi oldalon, ahol tartjuk egymásban a lelket, ötleteket, tanácsokat, képeket osztunk meg egymással. Mindig tanul az ember. Én azt tanultam meg: ne másoknak akarj megfelelni, kizárólag magadnak!

 ??  ??
 ??  ?? Csörnyi Péterné Zsuzska (36) eladó. Férje Csörnyi Péter villanysze­relő (49), uk Ármin (14)
Csörnyi Péterné Zsuzska (36) eladó. Férje Csörnyi Péter villanysze­relő (49), uk Ármin (14)
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary