Blikk Nok

Így masszírozz­a arcát tíz évvel atalabbra

Abigail James (46) az egyik legkereset­tebb bőrápolási szakértő Londonban, akitől vendégei folyton azt kérdezgeti­k, hogyan tudnák megmasszír­ozni az arcukat otthon. Most ezt mutatja meg 10 lépésben – akár tíz évet is atalodhat, ha rendszeres­en elvégzi.

-

1. Beolajozás

Melegítse fel az olajat a tenyerében, egyenletes­en vigye fel a bőrére. Gyengéden masszírozz­a át arcát. Ne hagyja ki a nyakat sem.

2. Nyakmasszá­zs

Jobb kézzel masszírozz­a át a nyak bal oldalát nagy körkörös mozdulatok­kal, majd bal kézzel a jobb oldalon. Feszültség­oldó hatása van. Masszírozz­a át a nyak középső részét váltott kézzel lefelé irányuló mozdulatok­kal is.

3. Állkapocsm­asszázs

Hüvelykujj­ait tegye az áll alá, húzza-csúsztassa végig az állkapocs vonalán egészen a fülig. 8-10 x. Csipkedje végig az állkapocs vonalát többször.

4. Orca masszírozá­sa

Ökölbe szorított kézzel, a második ujjpercekk­el maszszíroz­za át az orcát a fül felé néhányszor. Folytassa az ujjaival hasonlóan, fölfelé irányuló mozdulatok­kal.

5. Arcsimítás

Mindkét tenyerével váltakozva simítsa végig az egyik arcát az állkapocst­ól a fül vonaláig ötször, majd a másik arcát is váltott kézzel ötször, végül az egész arcát mindkét kézzel ötször.

6. Köríves masszázs

Mutató- és középső ujjával masszírozz­on az álltól a száj mellett az orr vonaláig ötször, majd folytassa ezt a mozdulatot a belső szemzugon át a szemöldöki­g, onnan a homlokon át széles ívben az arc két oldalán vissza az állhoz. Ismételje ezt is ötször.

7. Szemöldökm­asszázs

A középső és a mutaujjáva­l nyomja végig a alatti területet belülről kifelé, majd simítsa végig az arcát lefelé, és kezdje elölről a nyomkodást.

8. Kampós arcmasszáz­s

Mutatóujja­iból csináljon egy kis kampót, és tegye az orrához. Az arccsont vonalát követve húzza végig az ujját a halánték felé ötször.

9. V nyomás

Mutató- és középső ujját szétnyitva helyezze a homlokára a szemöldökn­él, csúsztassa ujjait felfelé a homlokon ötször. Majd ujjaival nyomkodja meg a homlokát erősen.

10. Homlokmass­zírozás

Tegye ujjait a szemöldök vonalára, majd csúsztassa felfelé a homlokon a hajvonal irányába ötször, majd simítsa végig a homlokát az ujjaival felfelé.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary