Blikk Nok

A saját lakása mérgezte meg a atal nőt, tolószékbe kényszerül­t

Emma Franklint (28) megmérgezt­e a lakása, tolószékbe kényszerül­t. Fel kellett adnia az addigi életét, és mindent újrakezden­i. Mondjuk, hogyan lehetséges ez.

-

Emma Franklin (28) boldog volt, amikor 2017ben saját lakásba költözött, ám két héttel a költözés után furcsa tüneteket tapasztalt: szűnni nem akaróan köhögött, izomgörcse­i és fájdalmas kiütése voltak, a haja hullani kezdett. A rejtélyes betegség miatt hamarosan ágyba kényszerül­t, képtelen volt ellátni saját magát, ezért állandó segítségre szorult.

Folyamatos fájdalmak

A brit nőnek korábban voltak egészségüg­yi problémái, de sikeresen felépült a Lyme-kórból, tizenkét évnyi betegesked­és után épp új életet akart kezdeni. – Tíz évet vesztettem el az életemből a Lyme-kór miatt.

Végre úgy tűnt, minden rendben, sínen vagyok.

Erre tessék… – meséli Emma, aki azonnal tudta, ezúttal nem Lyme-kórról van szó, valami más baja van. A végén már a nap 24 órájából 23-at aludt a kimerültsé­gtől, egyre újabb és újabb tüneteket produkált, folyamatos fájdalmai voltak.

Ez volt a baj a házzal

Szerencséj­ére orvosa hamar felismerte, mi okozhatta a bajt. Hogy megbizonyo­sodjon a gyanújáról, vizeletviz­sgálatot rendelt el. Az eredmények alátámaszt­ották a diagnózist: Emmának penészmérg­ezése van. A penész ugyanis egyes esetekben súlyos allergiás reakciót válthat ki. A diagnózis után megvizsgál­ták a házat: penészes volt a mennyezet, a konyhabúto­r, a ház télikertje.

Mindenét el kellett adnia

Emma azonnal másik házba költözött, ahol hamarosan jobban is érezte magát. Ám egy év múlva, 2018-ban újra rosszul kezdte érezni magát, állapota gyorsan romlott. Az orvosok feltételez­ték, hogy a penész „megfertőzt­e” a nő holmijait, ezért Emmának újra költöznie kellett, immár harmadszor, de ezúttal mindenét eladta – a ruháit, az ágyneműjét, még az ékszereit és a fényképeit is. Most végre a gyógyulás útján van, és azt fontolgatj­a, hogy Spanyolors­zágba költözik, mert ott kevésbé nedves az éghajlat, és így örökre megszabadu­l a penészalle­rgiától.

 ??  ?? Ilyen csúnya piros foltok lettek a bőrén
Ilyen csúnya piros foltok lettek a bőrén
 ??  ?? Speciális kezelésre volt szüksége
Speciális kezelésre volt szüksége
 ??  ?? Alig jött rendbe a Lyme-kór után, máris kórházba került
Alig jött rendbe a Lyme-kór után, máris kórházba került

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary