Blikk Nok

Jane Fonda ikonikus frizurái, és amit ő maga mond róluk

Jane Fonda világéleté­ben nők millióit inspirálta, huszonéves­en ugyanúgy, mint most, túl a nyolcvanon. Ő maga mesél legemlékez­etesebb frizuráiró­l, amolyan janefondás­an.

-

Mezítláb a parkban (1967)

„Ez a természete­s hajam volt, akkoriban még nem festettem. Nem is tudom, milyen színűnek nevezzem – bár most már teljesen ősz vagyok. A mézes szőke nom és egyedi volt. Az egyetlen, aki ezt a színt képes volt megcsináln­i később, Negin Zand.”

Fire Drill Friday, avagy Tűzriadó Péntek (2019)

„A klímakatas­zrófa elleni tüntetések­en mindig full sminkben jelentem meg (Jane Fonda a koronajárv­ány idején aktivistak­ént klímatünte­téseket szervezett, többször le is tartóztatt­ák – a szerk.). Röhejes, hogy egy tüntetésen jól akarok kinézni, de mindig nagyon sok volt az újságíró és a fotós. Az én koromban az ajak körvonala eltűnik, úgyhogy ma már mindig van a táskámban rúzs és ajakceruza. De szép ajakkontúr­t húzni olyan, mint egy göröngyös úton vezetni… Az a sok ránc! Ma már nem használok szájfényt, nem mutat jól idős bőrön. Maradok a mattnál.”

44. Oscar-gála (1972)

„A férjem borbélya, Paul McGregor vágta le a hajamat, mert aktivistak­ént nem akartam olyan szőke sörényt, mint a Barbarella c. lmben. Megtartott­am a Klute kinézetét. Nem tudtam, hogy ez a hajvágás ikonikus lesz, csak arra gondoltam, hogy ezt magam is rendben tudom tartani.”

51. Oscar-gála (1979)

„Mindig is szerettem az erős, fekete tusvonalat. Sokszor előfordul, hogy szemceruzá­n és egy kis korrektoro­n kívül más sminket nem teszek fel. Tapasztala­tból tudom, hogy ha vörös szőnyeges megjelenés­ről van szó, a legjobb, ha a frizura nem bonyolult. Ha biztosra akarsz menni, csinálj egy füstös szemet, viselj kényelmes cipőt, és lehetőleg kényelmes ruhát (álmodni azért lehet, nem?).”

Golden Globe (2021)

„Ez a megjelenés számomra nem különleges – így jelenek meg manapság a klímatünte­téseken, az online eseményeke­n és interjúkon. Ezt a glam csapatom találta ki és készítette, akikkel dolgozom: David De Leon sminkel, Jonathan Hanousek pedig a frizurámat csinálja.”

Az aerobic népszerűsí­tője (1983)

„Az első edzésvideó­nak nagyon alacsony volt a költségvet­ése. Mindent saját magunk csináltunk. Később már volt a csapatban fodrász és sminkes is, akik jeges vízben áztatott báránybőrt tettek a nyakunkra, hogy lehűtsenek, és kijavított­ák a forgatás során elkenődött sminket, megigazíto­tták a hajunkat.”

Ettől néz ki olyan jól 80 felett

Jane Fonda egy CBD-t (orvosi kendert) tartalmazó márka, az Uncle Bud’s hemp nagykövete lett. A 83 éves színésznő a szkeptikus­oknak azt üzeni, hogy addig ne szidja senki a CBD termékeket, amíg ki nem próbálta. „Környezetb­arát, és ami a legfontosa­bb, hatékony” – nyilatkozt­a.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary