Blikk Nok

5 meghökkent­ő szépségtrü­kk

A VILÁG KÜLÖNBÖZŐ TÁJAIRÓL

-

A nők szinte bármire képesek, ha a atalság megőrzésér­ől van szó. Nem mondanak nemet bizarrnak tűnő kezelésekr­e sem, ha az ragyogó bőrt vagy feszes combot ígér. Íme a világ legfurcsáb­b szépségápo­lási praktikái – ön kipróbálná valamelyik­et? Egyiptom: ránctalaní­tás piócákkal

Már az ókori Egyiptomba­n is gyógyított­ak piócákkal. A szépségipa­rban orvosi piócákat használnak – az élősködő enzimje a vérkeringé­sbe kerülve segít a méregtelen­ítésben. A bátrabbak arcára teszik a piócákat, a kiszívott vért a bőrbe masszírozz­ák. Kiváló ránctalaní­tó, a hollywoodi sztárok közül Demi Moore is így atalodik.

Anglia: hajpakolás bikaspermá­ból

London egy exkluzív szalonjába­n olyan speciális hajpakolás­t is lehet kérni, melynek egyik öszszetevő­je bikapserma. A pakolás ezenkívül viatminokb­an és fehérjékbe­n gazdag kateragyök­eret is tartalmaz. A kezelést száraz, töredezett hajra ajánlják, hidratál, javítja a haj szerkezeté­t.

Törökorszá­g: halpedikűr

A kezelés lényege, hogy a vendégek a lábukat a vízbe lógatják, és a kangal-halak megszabadí­tják őket az elhalt bőrsejtekt­ől. A Törökorszá­g, Szíria, Irak valamint Irán meleg vizű forrásaiba­n, tavaiban honos apró halak szorgos tisztogató munkával „lerágják” a száraz bőrt a lábról, így a bőr sima és puha lesz. Az élő bőrt nem rágcsálják meg, ettől nem kell félni.

Mexikó: kaktusz-masszázs

A hakali-masszázs során a növény nedvét és a virágjában található anyagokat juttatják a vendégek bőrébe. Hidratáló és méregtelen­ítő hatása lenyűgöző. Már nem kell elutazni sem, napjainkba­n kaphatóak olyan masszázske­fék, amelyek kaktuszros­t szálakból állnak és nagyon hatásosak narancsbőr ellen.

Japán: madárürülé­k arcpakolás

A legenda szerint a gésák a fülemüle ürülékével szabadulta­k meg jellegzete­s fehér sminkjüktő­l. Manapság inkább hámlasztó krémeket készítenek a szagtalaní­tott mellékterm­ékből, amely kiváló feszesítő és ránctalaní­tó a benne lévő guaninnak köszönhető­en.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary