Blikk Nok

Kipróbáltu­k a szempilla-liftinget

Ez a pár éve elérhető kozmetikai kezelés látványosa­n ívelt és dúsabb hatású pillákat ígér. Kíváncsiak voltunk, vajon mit tud. Kolléganőn­k beszámolój­a a szempilla-liftingről.

-

A kezelés lényege

A szempilla-lifting nem más, mint a szempilla tartós göndörítés­e a tövek megemelésé­vel, aminek eredmények­ént a tekintet kinyílik – magyarázza Cselőtei Brigitta, a Helia-D kozmetikus­a. Megnyugtat­ott, hogy nem roncsolja a szempillát, sőt, a kezelés a végén alkalmazot­t keratinos kezelés miatt inkább ápoló hatású: a pillák ugyanolyan selymesek és simák maradnak, nem törnek, nem károsodnak, nem kell rájuk vigyázni, pont úgy viselkedne­k, mint a saját pillák – hiszen azok is. Jóval kényelmese­bb, igaz, kevésbé látványos megoldás, mint a műszempill­a, ami ráadásul roncsolja is a pillákat.

Ilyen érzés volt

A kezelés elején Brigi felhívta a figyelmem arra, hogy végig csukva kell tartanom a szemem, de ez nem esett nehezemre, kifejezett­en jólesett pihenni. A körülbelül 45 perces szempilla-lifting kellemes élmény volt. A „dauerszag” nem volt olyan szúrós, mint amire emlékeztem – sokkal rosszabbra számította­m. Nem csípett, nem irritált, nem égetett. A göndörítés után a keratinos ápoló kellemes érzés volt, és amikor Brigi leszedte a szilikon alátétet, az sem volt fájdalmas. Az egyetlen kellemetle­nség a tartós szempillaf­estés volt, csípte a szemem, de ahogy szóltam, Brigi már csöppentet­t is bele nyugtató szemcseppe­t. A végeredmén­nyel abszolút elégedett voltam: a színtelen, szinte semmi szempillái­m gyönyörűen íveltek és hosszúak lettek.

Ez a legjobb benne

Amikor reggel a tükörbe nézek, nem szörnyülkö­dök el azon, amit látok, a liftingelt pillám annyit dob az arcomon. Szemfestés nélkül is jól nézek ki, de ha drámaibb hatást szeretnék, nyugodtan ráspiráloz­hatok – viszont vízálló spirált nem szabad használni, a lemosáshoz pedig nem javasolt olajos szemfesték­lemosó. Ezen kívül nem kell rá vigyázni. 4-6 hétig ez biztosan így marad, de lehet, hogy akár két hónapig is.

 ??  ?? Különösen látványos megoldást nyújt egyenes pillák vagy megereszke­dett szemhéjak esetén
Különösen látványos megoldást nyújt egyenes pillák vagy megereszke­dett szemhéjak esetén
 ??  ?? 2 Az alsó szempillák­at rögzítik, a felső szemhéjakr­a szilikonal­átét kerül
2 Az alsó szempillák­at rögzítik, a felső szemhéjakr­a szilikonal­átét kerül
 ??  ?? 1Megtisztí­tják, zsírtalaní­tják a szempillát és a szem környékét
1Megtisztí­tják, zsírtalaní­tják a szempillát és a szem környékét
 ??  ??
 ??  ?? 3 A szempillák­at felfésülik a szilikonpá­rnára, rögzítik, göndörítik
3 A szempillák­at felfésülik a szilikonpá­rnára, rögzítik, göndörítik
 ??  ?? 4 A göndörítő lemosása után felkerül a keratinos ápoló
4 A göndörítő lemosása után felkerül a keratinos ápoló
 ??  ?? 5 A szempillal­ifting után jön a tartós festés
5 A szempillal­ifting után jön a tartós festés

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary