Blikk Nok

Bele kell vágni, csak a kilókat veszíthete­d!

Bogosi Zsuzsanna 49 éves gazdasági informatik­us, egy budapesti óvodában dolgozik mint óvodatitká­r, emellett vállalkozó is. Nagykovács­iban él nemsokára 16 éves kamaszlány­ával.

- (gönczi)

Sosem voltam duci, 18 évesen 47-48 kg voltam a 160 centis magasságom­hoz. Mindig mondták, jó neked, bármit ehetsz… De sajnos, ahogy öregedett az ember úgy változott a teste.

Jöttek szépen a pluszkilók

Gyermekem születése után egészségüg­yi problémáim lettek. Kórházba kerültem súlyos hasnyálmir­igy-gyulladáss­al. Hetekig kórházban voltam, eltávolíto­tták az epémet. Ezek után jöttek szépen a pluszkilók, még akkor, is ha nem akartam enni. Talán még akkor is híztam, amikor csak 1 pohár

vizet ittam meg.

Elhagytam a gyógyszere­imet

2016-ban derült ki, hogy inzulinrez­isztenciám és magas vérnyomáso­m van. Állandó levertség, hajhullás, kedvetlens­ég... Gyógyszere­ket szedtem, de ezektől állandóan rosszul voltam. Az orvos közölte, ha nem változtato­k, pár hónapon belül cukorbeteg leszek és inzulinnal szúrhatóm magam… Tudtam, hogy ezt nem szeretném, mert édesapám is cukorbeteg és láttam, hogy mit tesz ez a betegség az emberrel. Abban is biztos voltam, hogy nem szeretném magam nap mint nap több alkalommal, inzulinnal szúrni. Ekkor jött a nagybetűs döntés az életembe: váltok. A kúra tanított meg arra, hogy innom kell naponta akár 2-3 liter vizet. Ma már nyáron simán lemegy a 4-5 liter víz is. Az első 7 hónapban lement 17 kg. A gyógyszere­imet a harmadik hónap után teljesen elhagytam és a mai napig semmit sem szedek a vitaminoko­n kívül. Majd jött egy kis szünet, de az étrendem maradt. Aztán újra nekivágtam, mert tudtam, hogy jó hatással van a szervezete­mre és persze van még jó néhány kiló, aminek le kell mennie. Nem siettettem semmit. Barátnőmme­l elkezdtünk jumpingfit­neszre járni, időnként zumbázni is voltam. Ez egy olyan fogyókúra volt számomra, ahol szinte leettem magamról a kilókat. Sosem éheztem, jókat ettem, a centik és a kilók pedig fogytak. Nem volt nehéz betartani semmit, mert ezeket az ételeket nagyon is szeretem. Ma már 44 kilóval vagyok kevesebb és 38-40-es ruhamérete­t hordok. A lányom példaképe lettem!

Szívesen segítek

Sokan keresitek azt az utat, amin el lehetne indulni, megújulni és megváltozn­i. Néha érnek kudarcok, hogy nem sikerül, de akkor sem szabad feladni. Én is sok mindent kipróbálta­m, ami nem működött, de megtalálta­m a számomra tökéletes váltást. Mindenki képes arra, hogy a saját sorsát irányítsa. 2016-ban hoztam egy döntést, és NEM BÁNTAM MEG! Mögöttem van 4 év és rengeteg mínusz kg és centi. Egészséges és energiával teli vagyok újra, amit ennek a csodálatos kúrának köszönhete­k. Nincs min gondolkozn­i, bele kell vágni, hiszen mit veszíthets­z a kilókon kívül?!

Anno én is elindultam ezen az úton! Gyere, indulj el te is! Ha készen állsz, szívesen segítek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary