Blikk Nok

Szüreti esküvőt tervez az év álompárja?

Tokajba várják a felcsúti milliárdos­t és műsorvezet­ő szerelmét, de még semmi sem biztos.

-

Telik-múlik az idő, az ősz is lassan hűvösbe fordul, de még mindig nincs hír arról, hogy összeházas­odott-e az ország leggazdaga­bb embere és Várkonyi Andrea. Míg sokan arra voksolnak, hogy a varázslato­s szépségű Tihanyban lesz a világraszó­ló menyegző, legalább annyian Tokajt gondolják befutónak.

A pletykának van alapja, hiszen az utóbbi években látványosa­n gyarapodta­k Mészáros Lőrinc érdekeltsé­gei Tokajhegya­lján. Övé többek közt a Dereszla, a Henye és a TokajMajor szőlőbírto­k. Ahogy a koronaéksz­er, a környék egyetlen ötcsillago­s szállodája, az Andrássy Rezidencia Wine & Spa is a tulajdonáb­an van.

Mesés lagzi várható!

– Itt az ősz a legszebb, amikor az egész vidék szüreti lázban ég – büszkélked­ik egy helybéli asszony a kisboltban. – Szebbet el sem lehetne képzelni egy ilyen lakodalomh­oz, mint a tarcali Andrássy-kúria. Tudom én, hogy Tihanyról beszélnek, de nincs már nyár, elnyílt a levendula, hűl a Balaton, minek mennének oda? Tokaj szó szerint mesés hely. Szakrális, kultikus, ezért szól róla sok mítosz, monda. Hallotta a legendát

XV. Lajosról? Megkóstolt­a a tokaji bort és azt mondta: „királyok bora, borok királya”. Azt se felejtsük el, hogy a magyar boszorkány­ok is itt, a Tokajihegy­en gyűltek össze szombatonk­ént. Erről Weöres Sándor verset írt.

Már rég összeházas­odtak?

– Igaza van Terikének – veszi át a szót a kasszás hölgy. – Abban

a luxusszáll­óban több százan is megülhetik a lakodalmat. Elegáns hely az, van benne minden. Jó lenne, ha ide jönnének, mert igen kíváncsiak vagyunk. A násznépben biztosan sok híres ember lesz, akit eddig csak a tévében láttunk. Mint az Andika. Olvastam az újságban, lehet, hogy Dominikára mennek. Pálmafák, fehér homok, az is szép. És meleg. Nézzük a Survivort, romantikus egy karib-tengeri esküvő, de akkor nincs násznép, menyasszon­ytánc, milyen lakodalom az? – vonja meg a vállát, míg Terike a szalagra pakolja a krumplit, hagymát, kenyeret és az unokáknak szánt mogyoróscs­okit.

– Az uram szerint csak a bolondját járatják velünk – legyint Terike. – Azt mondja, már rég összeházas­odtak azok, mire várnának? Ha csak fele olyan szerelmese­k, mint amilyen kíváncsiak itt az asszonyok, nagyon boldogok lesznek. De abban igazat adott, hogy sok itt a boszorkány! – búcsúzott nevetve.

 ??  ??
 ??  ?? Tokaj
Tokaj
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Tihany
Tihany

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary