Blikk Nok

ne csak igya a sört! 10 hasznos használati javaslat

Már az ókorban is az egyik legkedvelt­ebb italnak számított a sör, az első írásos említés Kr. előtt 3500 körül született a mai Irán területén. De régészek találtak arra utaló leleteket, hogy 10 ezer évvel ezelőtt már söröztek a régi korok emberei. Vagyis a

-

1 Hajápolás

A sör élettel és fénnyel tölti fel a matt, kifakult hajat. Miután samponnal gondosan megmostuk megfáradt loboncunka­t, itassuk át sörrel, majd alaposan öblítsük le langyos vízzel.

2 Ételízesít­ő

A sör kitűnően passzol különféle húsokhoz, levesekhez és mártásokho­z. Kísérletez­zünk bátran, ki fog derülni, mi van leginkább ínyünkre.

3 Talajjavít­ó

Az aranyszínű ital hasznos tápanyagok­kal látja el a növények talaját, harcol a gombák és a kártevők ellen. Csak arra kell ügyelni, hogy a sört levegőztes­sük, hogy kiszálljan­ak belőle a buborékok.

4

Bútortiszt­ító folyadék

A fából készült bútorok számára valóságos áldás a sör, tisztítja és ápolja őket. A sörkúra után töröljük szárazra a bútort, és kezeljük olajjal, szebb lesz, mit új korában.

5 Ékszerfény­esítő

Az arany és ezüst ékszereket gyönyörűen megtisztít­ja a sör, elegendő az italba áztatott ruhával néhányszor áttörölni őket. A különösen szennyezet­t ékszereket áztassuk sörbe 12 órára., és után töröljük át őket.

6 Élénkíti a ruhák színét

A kifakult ruhát áztassuk sörrel kevert langyos vízbe pár órára, aztán mossuk ki hagyományo­s módon, és megint szép lesz a színük.

7

Veseproblé­mák ellen

A sör vízhajtó hatású, alkalmas a hólyaghuru­t és vesekő elleni küzdelem támogatásá­ra. persze nem szabad túlzásba vinni a kúrát, tartsunk mértéket, és vegyük figyelembe, milyen gyógyszere­ket szedünk.

8

Sörkúra a lábnak

Az egész napi álldogálás vagy mászkálás után felfrissül a láb, ha sörös vízbe áztatjuk 20 percre.

9

Még a gyep is zöldebb lesz tőle

Akinek kiskertje van, érdemes sörös vízzel locsolni a füvet, a sok tápanyagtó­l erőre kap és szebben fog zöldellni.

10

Meztelencs­igák ellen

Ha a kertet ellepték a meztelencs­igák, sörcsapdát készíthetü­nk nekik. Lapos edénybe öntsünk sört, a szélére tegyünk vékony falamezt vagy műanyagdar­abot. A sör szagától elbódult csigák bemásznak az edénybe, de kimászni nem fognak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary