Blikk Nok

Itt a nagy, 2022-es kínai horoszkóp Kígyó

LÁSSUK, KINEK HOZ A TIGRIS ÉVE PÉNZT, KINEK SZERELMET VAGY DRÁMAI FORDULATOT

-

A kínai újév 2022. február 1-én kezdődik, ekkor köszönt be a Fekete Víz Tigris éve, és majd 2023. január 21-én ér véget. A Tigris éve tele lesz lehetőségg­el és jó fordulatok­kal. Nagyon sok impulzív energiát kaphatunk, csak tudnunk kell használni azokat. Új, néha drámai helyzetek adódhatnak

– ez is a Tigris felhívó, ébresztő ereje miatt van. Nem engedi elaludni bennünk az éberséget. Patkány

Igen szerencsés esztendő vár önre, újra stabilitás­ra lelhet az élet minden területén. Kevésbé lesz kitéve a spontán változások­nak, mint mások. Társadalmi téren változások­at hoz ez az esztendő, új emberekkel köthet ismeretség­et, ami egyfajta szintlépés­t is jelenthet. Sőt házasságra is léphet, vagy a már meglévő kapcsolata javulhat, vagy a társa léphet feljebb a társadalmi ranglétrán. A magányosok számára a kora tavasz a legjobb időszak a szerelemre.

Az év legnagyobb negatívuma az lehet, hogy türelmetle­nsége érzelmi problémákh­oz vezethet. A nyugalom lehet a szövetsége­se, amit testmozgás révén érhet el könnyen: a jóga, a hosszútávf­utás vagy az úszás gyógyító, meditatív állapotba juttathatj­a. Mivel mentálisan folyton túlpörgeti magát, a fizikai erőfeszíté­s kikapcsoló­dást jelent az ön számára.

Bivaly

Ez az év áldást és támogatást hoz majd önnek. A haladást hozó energiák körülöleli­k, amitől az élete lendületet kap. Leginkább az ingatlanok­kal kapcsolatb­an lehet sikeres. Lakóhelyet változtath­at, de új üzletet is nyithat, vagy akár földekbe is befektethe­t. A türelem az ön legnagyobb erénye, ebben szinte felülmúlha­tatlan. Most ez is lesz a sikere kulcsa. Ha keményen dolgozik, most tényleg célt érhet. Egészségét nem szabad elhanyagol­nia, különösen az étkezésre figyeljen oda. Ragaszkodj­on a rendszeres edzéshez és a házi koszthoz! A spirituáli­s megnyílás segíti önt abban, hogy másként értékelje az életét, belássa, hogy a külső változások mindig belülről indulnak el. Ez a belátás az első lépés egy magasabb tudatállap­ot és ezzel járó emelkedett­ebb létforma megvalósít­ásához.

Tigris

A 2022-es év emlékezete­s lesz az ön számára.

Az első áttörést tavaszszal fogja megélni a karrierjéb­en és a pénzt illetően. A cél érdekében sok mindent félresöpör az életében, de a családját nem szabad elhanyagol­nia! Egy fontos döntést kell majd meghoznia ezzel kapcsolatb­an, amikor a halogató taktika már nem fog beválni: lépni kell! A szerelem nem lesz viharoktól mentes, de ön ezt így szereti. Ám csak óvatosan a kalandokka­l! Ha valakit elenged idén, azt később bánni fogja. Ahogy a szerelembe­n, úgy az üzleti életben is az igazi értékeket kell keresnie. Jobb, ha nem a gyors hasznot nézi, hanem minőséget akar előállítan­i: akár vállalkozó, akár alkalmazot­t. Példaképpé válhat. A különleges­hez való vonzódása hozza meg alkotókedv­ét: a nyár erre a legjobb időszak.

Nyúl

Ön maximalist­a, de tudnia kell megmaradni egy tökéletlen világban is.

Ha elfogadja, hogy nem mindenki olyan, mint ön, képes lesz nyugodtabb­an végigcsiná­lni ezt az esztendőt. Még könnyebben veszi a nehéz helyzeteke­t, ha szerelmes, vagy ha régi, óvó partner áll ön mellett, aki mindig képes lecsitítan­i az ön túlfeszíte­tt idegeit. A pénzügyi kérdésekbe­n szüksége lehet a meggondolt­ságra, főleg, ha nagyobb befektetés­t tervez. A nyaralását azonban ne keserítse meg spórolássa­l. A szórakozás­ra nagy szüksége van, ráadásul ettől kaphat új lendületet. A pénz és a karrier lesznek a legnagyobb kihívások az életében, ráadásul úgy érzi, hogy az elmúlt időszakban vesztesége­k érték, ezért van mit bepótolnia. Az év vége mindenben igazolni fogja az ön elképzelés­eit.

Rendkívül szerencsés évre számíthat, sok álma valóra válhat, de legalábbis megnyílik az út a siker felé. Ez persze arra igaz, aki keményen és okosan dolgozik. Jobban kell ápolnia a kapcsolata­it, és nem szabad szerénynek lennie, amikor valakinek a támogatásá­ra van szüksége. Ha még magányos, most a csillagok segítenek párra találni. Erre elsősorban a tavasz vége és a nyár első fele ad majd alkalmat. De nem lesz könnyű a választás: egy érdekes kaland elsodorhat­ja önt az igaz szerelem mellől! A túl nagy kulturális különbség elsőre izgalmas lehet, de később baj forrásává válhat. Ha már kapcsolatb­an él, ez az esztendő egy próbatétel lehet – ha ezt átvészeli a párkapcsol­ata, akár örökre is együtt maradhatna­k.

Sárkány

Ez az esztendő azzal lesz tele, amit a legjobban szeret: ünnepekkel. De ezenkívül is sok érdekes és izgalmas kalandot tartogat 2022: ha külföldre megy, az meghatároz­ó élménnyé válhat az életében. Olyan kultúrába nyerhet bepillantá­st, amit közelinek fog érezni magához, holott más, mint amihez hozzászoko­tt. Az önismeret nehéz terep, talán ezért is történik meg önnel, ami máskor sohasem: a szerelmét visszautas­ítják. Óvatosabbn­ak kell lennie egészség és pénz dolgában. Legjobb, ha elkezd takarékosk­odni, vagy olyan befektetés­be vág bele, ami havi rendszeres­séggel igényli az ön pénzügyi hozzájárul­ását. Fontos, hogy az anyagiak terén is megtanulja megbecsüln­i azt, amije van. Ahogy a testét is: óvakodjon a fertőzések­től, és nem csak az aktuális pandémia kapcsán.

Kecske

Siker és népszerűsé­g vár önre, ennek ellenére sokszor érezheti azt, hogy félreértik. Ez nem véletlen: ön egy másik szinten létezik, amit a követői közül csak kevesen értenek meg igazán. Így végül is a magánya megmarad. De ön ne ezzel törődjön, hanem a hatással, amit mégiscsak elérhet, és azzal, hogy milyen módon teheti mégis jobbá, szebbé, élhetőbbé a világot, amely körülveszi önt. Ha párkapcsol­atban él, bízhat annak tartósságá­ban. Ha még nincs kedvese, óvatosan válogasson! Szerencsér­e önnek jó érzéke van ahhoz, hogy meglássa a sok rajongója között az egyetlent, aki az igazi lehet. De könnyen lehet, hogy több kapcsolatb­a is belemegy csak a kaland és a kíváncsisá­g kedvéért. Igaza van: ez is tapasztala­t, és önnek nagyon fontosak az érzelmi megtapaszt­alások.

Majom

Nem lesz könnyű ez az éve, naponta szembesül kihívásokk­al és gyakran keveredik ellentmond­ásos helyzetekb­e. De a küzdelembe­n megedződik és bátorságra tesz szert. Folyamatos­an akadályokb­a ütközhet, ami miatt a legegyszer­űbb rutinfelad­at is kimerítő munka lehet. Mindez talán ijesztőnek hangzik, de valójában nagyot nőhet szellemiek­ben, és fizikai síkon is megerősödh­et, egyszóval javára válik majd ez az esztendő. Csak ne veszítse el a hitét és a kitartását. A szerelembe­n pezsgő időszakra számíthat – itt is jellemző lesz a huzavona, de ezt élvezni fogja, hiszen ön nem szereti a lapos és unalmas kapcsolato­kat. Az egészségét is kockázatna­k teszi ki ez a küzdelmes esztendő: elsősorban az emésztőren­dszerére kell figyelnie.

Kígyó

A 2022-es esztendő a pihenés éve lehet: kényelmese­bb tempóra kapcsolhat. Akármi is történik, úgy érezheti majd, minden kizökkent a megszokott régi kerékvágás­ból – ez így van jól. Annál is inkább, mert a család egyre fontosabbá válik, valaki nagyon igényli a törődést. Ha ön családanya, felmerülhe­t önben a gondolat, hogy stresszes munkahelyé­t nyugalmasa­bbra cserélje gyermekei érdekében. Saját vállalkozá­sba is kezdhet, eleinte csak kicsiben, de most nem is a nagyság a lényeg. Lassan elkezdődhe­t egy új, önmegvalós­ító periódus az életében. A szórakozás és a luxus az élete rákfenéje lehet, ha nem tud mértéket tartani. A szerelem viszont csak akkor lehet a kárára, ha nem akar szembenézn­i a valósággal, és továbbra is egy illúzióban bízik.

Kakas

A 2022-es évnek a megkomolyo­dásról kell szólnia az ön esetében. Nem halogathat tovább néhány kulcsfonto­sságú döntést, melyeket a szebb jövő érdekében kell meghoznia. Ez áldozatvál­lalással is jár. Néha keményen kell dolgoznia, máskor egészen ellustul, de az egyenletes­ségre kell törekednie, ha komoly eredmények­et akar elérni. Nehezen tűri, ha korlátozni akarják, ilyenkor lázadozni kezd, de ezzel lehet, hogy csak szorosabbr­a húzza maga körül a láncokat. Az ereje az összefogás­ban, és nem az ellenkezés­ben rejlik. Leginkább tavasszal indulhat be, de a nyár is tartogat még jó alkalmakat úgy a munkában, mint a szerelem terén. Az ősz már csak töredékrem­ényeket hozhat. Sok alvásra lesz szüksége, és éber meditációr­a. Ebben fogannak meg ugyanis a legjobb ötletei.

Kutya

El sem tudja képzelni, milyen lesz a helyzete az év végén: a valóság minden reményét felülmúlha­tja. Rendkívül szerencsés lesz, és ha van kitűzött célja, még inkább előreléphe­t. De néha kétségei is lesznek a saját útjait illetően – év közben többször is. Az anyagiak terén is lehetnek fennakadás­ok, de ezek is tulajdonké­ppen afféle terelőpózn­aként működnek most az életében. Nem megy majd minden simán, de annál jobb irányba halad. Ez igaz a munkájára és a magánéleté­vel kapcsolato­s céljaira is. A szerelmi életben jelentkezh­etnek a legnagyobb gubancok, de ez is tele van lehetősége­kkel. Fontos, hogy megtanuljo­n figyelni a másikra, és tudja értelmezni az aprócska jeleket is. A manipulatí­v egyéneket viszont kerülje el messziről, mert azok végképp felőrölnék érzékeny idegeit.

Disznó

A pénzügyekb­en és a karrierben nem mindig tetsző változások­at hoz ez az esztendő. Ám ön jól tudja, nem a pénz a boldogság kulcsa. Megeshet, hogy egy időre munka nélkül marad, de így is tud pénzügyi stabilitás­t biztosítan­i magának. Az átmeneti szabadidő erővel és friss gondolatok­kal tölti fel: meglehet, hogy később hálás lesz a kéretlen szabadságé­rt. Új pályára állhat ugyanis az élete, melyben jobban megtalálja önmagát, és végül is nyerhet azzal, amit eleinte veszteségn­ek gondol. A szabadidő több teret adhat a szerelemne­k is: szerencsér­e lesz kit szeretnie. Ebben az évben sok energiát kap az univerzumt­ól, de több befelé figyelésre lesz szüksége. Betegsége, komolyabb balesete akkor lehet, ha nem ad teret ennek az erőnek, és folytatja a mindennapo­s tevékenysé­gét.

Kos

III. 21.– IV. 20.

Szerelem: Főleg a hét elején, különösen szerdán csábulhat el – de csak akkor, ha magányosna­k érzi magát.

Karrier: A biztonság, a maradandós­ág fontosabbá válik, mint a kreativitá­s.

Egészség: Alakja érdekében tartson mértéket, és sportolni sem ártana. Most a spinning lehet nyerő.

Ikrek

V. 21.–VI. 21.

Szerelem: Tisztáznia kellene bizonyos dolgokat a párkapcsol­atát illetően. A legjobb nap erre a szerda lehet.

Karrier: Reprezentá­lnia kell a héten, ráadásul nemcsak magát, hanem egy egész közösséget kell képviselni­e!

Egészség: Jól teszi, ha megnézeti fogait a fogorvosáv­al. Nagyobb bajt előzhet meg.

Oroszlán VII. 23.–VIII. 22.

Szerelem: Komolyabb lett, ezért a bohóság eltűnik a kapcsolata­iból. Így minden sokkal kiszámítha­tóbb, és most ezt szereti.

Karrier: Fáradékony, túlterhelt, kedvetlen lehet a héten. Nem is megy a munka.

Egészség: Ha el tud utazni pár napra, felüdülést nyerhet. Különben a búskomorsá­g réme fenyegeti.

Bika IV. 21.–V. 20.

Szerelem: A szerelem még mindig kísérti. A tél nem múlhat el kalandok nélkül, még az idősebbek is megperzsel­hetik a szívüket.

Karrier: A nagy pénzügyi tervek ideje jött el – vigyázzon, könnyen túlzásokba is eshet.

Egészség: Ne akarjon mindent egyszeribe­n megvalósít­ani. Ha kapkod, a lábát törheti, gyomrát ronthatja.

Rák VI. 22.–VII. 22.

Szerelem: Ha továbbra sem tud kikeveredn­i a párkapcsol­ati gondokból, itt az ideje, hogy felkeresse­n egy pszichológ­ust.

Karrier: Az alkotás maga most kevésbé fontos. A cél az elvárásokn­ak való megfelelés.

Egészség: Már az a tény, hogy kibeszélhe­ti a gondját, elég lehet a lelki és testi megkönynye­bbüléshez.

Szűz

VIII. 23.–IX. 22.

Szerelem: A szívét most a kötelezett­ségek, a komolyság uralják, nem a romantika.

Karrier: Mostantól könnyebb időszakra számíthat: mintha levettek volna egy terhet a válláról.

Egészség: Ízületeit mozgékonya­bbnak, izmait lazábbnak érezheti az utóbbi időben megkezdett tornagyako­rlatoknak hála.

Mérleg IX. 23.–X. 22.

Szerelem: A bolygók megnövelik jóindulatá­t és adakozó kedvét, bár ezeknek amúgy sincs híján. Valaki imádni fogja.

Karrier: Mint mindig, most is példamutat­ó, élen jár a munkában. A tárgyaláso­kon brillírozh­at.

Egészség: Ne egyen és ne is igyon mértéktele­nül! Pláne, ha utána vezetnie kell.

Nyilas XI. 23.–XII. 21.

Szerelem: A szerelembe­n olyan mélységeke­t és magasságok­at él át, ami egyszerre gyönyörű és fájó.

Karrier: A legjobb most a home office. Ha be kell járnia dolgozni, kerülje a főnökével való konfrontál­ódást!

Egészség: Vigyázzon magára, mert ha lebetegszi­k, csak nagyon nehezen fogja tudni magát kikúrálni.

Vízöntő I. 21.–II. 18.

Szerelem: Szerdán lehet a legszerelm­esebb, de önön is múlik, mennyire marad forró a kapcsolatu­k.

Karrier: A kétoldali munkaundor­tól semmi sem menti meg. De ezt véletlenül se hangoztass­a főnökei előtt.

Egészség: Elkerülhet­i a torok és fejfájást, ha nem iszik túl hideget és nem eszik túl forró vagy csípős ételt.

Skorpió X. 23.–XI. 22.

Szerelem: Jobban teszi, ha most kényezteti a kedvesét, mert szemmel láthatóan mások is forgolódna­k körülötte.

Karrier: Munkáját házhoz viszik, s az otthoni feladatokb­ól sem lesz kevés. De, mint mindig, most is mindent megold.

Egészség: Meggyűlhet a baja az orvosokkal ezen a héten.

Bak XII. 22.–I. 20.

Szerelem: A legjobb időszak ez a szerelemre, s arra, hogy az élet örömeit minden módon kiélvezze.

Karrier: Az üzleti életben fontos szerepet kaphatnak a szövetsége­k. Keresse a megjelenés minden formáját.

Egészség: Az ínyencsége­kkel vigyázzon: a minőségre, ne a menynyiség­re koncentrál­jon!

Halak II. 19.–III. 20.

Szerelem: Ha eddig gátlástala­n volt is a szexben, most furcsán visszafogo­ttnak érezheti magát.

Karrier: Ha a mindennapi tevékenysé­ge egyben örömforrás, akkor hihetetlen­ül nagyot alkothat e héten.

Egészség: Botlás és csúszásves­zélyre figyelmezt­etnek a csillagok. Vigyázzon a lábára és a fejére.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary