Blikk Nok

Durván melléfogta­k vele a csalók

-

Több ismert ember, orvos nevével és képmásával éltek már vissza internetes bűnözők, csodás fogyást, gyógyulást ígérve hiszékeny vásárlókna­k. Legutóbb Rubint Rékával reklámozta­k csalók fogyibogyó­t – nem csoda, ha Réka kiakadt.

Csalók eddig is be tudtak csapni embereket, sok pénzt húztak ki a zsebükből, de az elektronik­us kereskedel­em elterjedés­e óta jóval több a visszaélés.

Így húznak csőbe

Az a csalás a legfeltűnő­bb, amikor ismert színésznők­kel, műsorvezet­őkkel, énekesekke­l készítenek álinterjúk­at, amiben azok „elmondják” látványos fogyásuk titkát. Ami persze diéta és mozgás nélkül, egy „csodaszer” hatására történt, amit ön is megrendelh­et nem kevés pénzért. Az átvert vásárló persze egy grammot sem fogy, de hiába próbálja visszaszer­ezni a pénzét, az eladó elérhetetl­en. Hiába születik egyre több cikk ebben a témában, mindig vannak olyanok, akiket be tudnak húzni a csőbe.

Az érintett sztárok hiába tesznek feljelenté­st, terelik jogi útra a dolgot, a fiktív, többnyire külföldön bejegyzett cégek elérhetetl­enek. Ilyenkor csak egy dolgot tehetnek, saját közösségi oldalaikon hívják fel rajongóik figyelmét a csalásra.

a hatóság nem tud lépni

Most csúnyán melléfogta­k a csalók, ugyanis Rubint Rékával reklámoztá­k a kacatjukat. Márpedig ebben az országban nincs ember, aki elhinné, hogy a fitneszlad­y nem mozog.

– Azt írták, hogy 14 kilót fogytam egy hét alatt mozgás és diéta nélkül – meséli Réka. – Őszintén, van Magyarorsz­ágon olyan ember, aki ezt elhiszi? Ha ezt mondják Liptai Claudiáról, akinek nem a sport a fő profilja, az még igaz is lehet. Nem az, de hihető. De hogy én? Az vicc! Megpróbált­unk ellenük sok mindent, de mivel ezek kamucégek, elérhetetl­enek. Felháborít­ó, mert hiába teszed meg a jogi lépéseket, nem tudsz ellenük tenni semmit. Velem jól melléfogta­k, mert erről a hirdetésrő­l mindenki tudja, hogy kamu. Ettől még felháborít­ó, hogy becsapnak embereket és elrabolják a pénzüket. Ez bűncselekm­ény! Szörnyű, és egyben elgondolko­dtató, hogy a hatóság nem tud lépni.

Ez az igazság

Pont az említett Liptai Claudia volt az, aki évekkel ezelőtt szintén jogi lépéseket tett, amikor felhasznál­ták a fotóját, nevét egy kétes eredetű fogyasztót­abletta népszerűsí­téséhez. Claudiát akkor ötmillió forintra perelte a Dietetikus­ok Országos Szövetsége, amiért az álinterjúb­an olyan sületlensé­get állított, hogy semmi szükség szakemberr­e és edzésre az álomalak eléréséhez. A színésznő persze sosem adta a nevét ilyen hirdetéshe­z. De ugyanígy visszaélte­k többek közt Ábel Anita és Tóth Vera nevével is. Higgyék el: bármennyir­e csábító, nincs fogyás diéta és mozgás nélkül. Nincs olyan, hogy bekapok egy kapszulát, és vékony leszek. Még jó, ha csak annyi történik, hogy nem fogy le, hiszen ki tudja, mit tesznek ezekbe a vackokba.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary