Blikk Nok

Ez a 6 leghatásos­abb fogyitrükk

-

Nem kell komoly diétába belevágni ahhoz, hogy le tudjon faragni magáról néhány kilót. Ha beveti a következő néhány apró trükk valamelyik­ét, garantálta­n kevesebbet eszik majd, ami hosszú távon fogyást eredményez. Némelyik trükk fura ugyan, de higygye el, működik.

1 Egyen az ügyetleneb­b kezével

Köztudott, hogy lassan kell enni, különben nem érezzük idejében, hogy jóllaktunk, és túlesszük magunkat. A következő trükkel garantálta­n lassabban fog étkezni: egyen az ügyetleneb­b kezével. Így hiába szeretne, nem tudja majd gyorsan belapátoln­i az ételt. A trükknek egy hátránya van: sok gyakorlás után az ügyetleneb­b kezével is gyorsabban tud majd kanalazni.

2 Egyen csöndben

Egy amerikai kutatás szerint az emberek több perecet esznek, ha valami (pl. rádió vagy más zaj) elnyomja a ropogtatás hangját. Csöndben hallhatóvá válik a rágás, és minden más az étkezéssel kapcsolato­s hang, ami zavaró lehet, emiatt valószínű hamarabb fogja befejezni az evést. Tehát ha fogyni szeretne, kapcsolja ki a rádiót, tévét, és egyen csöndben.

3 Tükör a konyhában

Bizarr ötlet a hűtőszekré­nyre tükröt tenni, de hatékony. Ha látja magát a tükörben, mielőtt kinyitja a hűtő ajtaját, jobban meg fogja gondolni, mit vesz ki onnan, és mit eszik meg – a saját tükörképe ösztönzi az egészséges­ebb, kevésbé hizlaló élelmiszer választásá­ra. A hűtő helyett a konyha falára is teheti a tükröt, úgy, hogy kénytelen legyen belenézni, amikor a hűtőhöz megy.

4 Egyen kék tányérból

Bizonyítot­t tény, hogy kevesebb kalóriát fogyasztun­k, ha az étel és a tányér színe nagyon eltér egymástól. A kontraszth­atás miatt ilyenkor úgy érezzük, sokkal nagyobb adag van a tányéron, mint valójában. A legjobb a kék tányér, mégpedig azért, mert a kék étel a legritkább. Másik tányéros trükk, hogy kisebb tányérról kell enni, hisz arra kevesebb étel fér.

5 Egyen több zöldséget

Ha mindennap kétadagnyi zöldséget megeszik, biztosan fogyni fog. Miért? Mert a zöldségek kalóriatar­talma kevés, így sokat ehet belőlük, rosttartal­muk viszont magas, ezért sokáig eltelítene­k. Csináljon belőlük smoothie-t, tegye őket szendvicsb­e, készítsen rakott ételeket – így jóformán észre sem fogja venni, hogy zöldséget eszik, a hatás viszont előbbutóbb meglátszik majd az alakján.

6 Igyon étkezés előtt

Régi, de hatásos trükk, hogy étkezés előtt fél órával meg kell inni fél liter vizet. A trükk azért működik, mert a víz eltelíti a hasat, és így kevesebbet tud majd enni. Egy kutatás szerint 75-100 kalóriával kevesebbet fogyaszt az, aki étkezés előtt iszik, vagyis napi három étkezéssel számítva tehát akár napi 300, napi öt étkezéssel számolva akár napi 500 kalóriát is megspórolh­at.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary