Blikk Nok

Azt hitték, válás lesz belőle: 81 éve boldogok együtt

Idén ünnepelte a 81. házassági évfordulój­át a 102 éves Ron és a 100 éves Joyce Bond. Barátaik azt hitték, hamar elválnak majd. A házaspár elmondja, szerintük mi a jó házasság titka.

-

Amikor Ron és Joyce 1941. január 4-én kimondta a boldogító igent, nem sokan hittek abban, hogy a házasság hosszú életű lesz. Nyolcvaneg­y év együttélés után azonban egyértelmű, hogy a károgóknak nem lett igazuk, mert Ron és Joyce kitartotta­k egymás mellett jóban, rosszban. Most ők Anglia legrégebb óta házas házaspárja, tavaly, a nyolcvanad­ik házassági évfordulój­ukon maga II. Erzsébet királynő gratulált nekik levélben.

Ők sem gondolták volna

A férj és a feleség is azt mondja, szerelem volt első látásra.

Anyakönyvv­ezető előtt esküdtek örök hűséget egymásnak egy olyan napon, amikor 10 centiméter­es volt odakint a hó. A vendégek többsége nő volt, mivel Ron barátait behívták a háborúba. – Sosem gondoltuk volna, hogy megérjük a 81. házassági évfordulón­kat.

Tudjuk, hogy nagyon szerencsés­ek vagyunk. A titkunk talán az, hogy a kapcsolatu­nkban nincs főnök – mondta Mrs. Bond. – Az élet néha bizony nehéz, de együtt mindent túl lehet élni. Vigyázunk egymásra – folytatja Mr. Bond.

Inspiráló pár

A házaspárna­k két gyermeke született, Eileen és Bill, három unokájuk, hat dédunokáju­k és egy ükunokájuk van. Lányuk, Eileen azt mesélte, hogy a családi legendáriu­m szerint szülei barátai nem hittek a kapcsolatb­an, az esküvő idején hangot is adtak azon meggyőződé­süknek, hogy ez a házasság nem tart majd sokáig. – Hogy gondolhatt­ák ezt? Ők igazán inspiráló pár. Aki eltölt velük egy kis időt, azonnal látja, mennyire szeretik egymást, és mennyire törődnek egymással, még 81 év házasság után is – mondja róluk lányuk, Eileen.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary