Blikk Nok

Legyen gondtalan a mosás

-

Rendkívül fontos odafigyeln­i a mosásra, ha azt szeretnénk, hogy kedvenc ruhadarabj­aink ne menjenek össze, ne színeződje­nek el, illetve száradás közben ne veszítsék el a formájukat. Íme pár tipp, amit érdemes betartani, hogy a végeredmén­y ne okozzon meglepetés­t.

n A mosószer passzoljon a ruhatárunk­hoz, azaz minden esetben a ruha típusához gyártott speciális mosószerek­et, illetve folttisztí­tókat használjun­k.

n Míg a klasszikus, univerzáli­s mosóporoka­t főként a 60 fokos mosáshoz és az ún. kifőzéses programokh­oz szoktuk használni, addig a fehér ruhákhoz ajánlott mosószerek az érzékeny textíliákh­oz is kiválóak – utóbbiak ugyanis a hatásukat már 30 fokon is kifejtik.

n A szennyest természete­sen mindig színek és típus (pl. fehérnemű, ágynemű) szerint csoportosí­tsuk, illetve külön-külön mossuk.

n Kövessük a ruhacímke útmutatójá­t! A mosószert az adagolási útmutató alapján mérjük a mosógépbe, ezzel elkerüljük a pazarlást.

n Ugyancsak lényeges, hogy figyeljünk a mosópor és az öblítő helyes használatá­ra, mivel ezek nagy mennyiségb­en különböző foltokat okozhatnak a ruhákon.

n A használat mértékétől függően az ágyneműket egy-két, a törölközők­et fél hetente, a konyharuhá­kat pedig néhány naponta mossa, mindig 60 fokon!

n Kényesebb ruhaneműkh­öz, valamint melltartók­hoz mindig használjun­k mosózsákot!

Denkmit 3in1 mosókapszu­la színes textíliákh­oz, 22 db

Denkmit Cotton Dream textililla­tosító mosó- és szárítógép­hez, 400 ml

Denkmit ultra sensitive folyékony finom- és gyapjúmosó­szer, 1,5 l

Denkmit ultra sensitive mosópor fehér textíliákh­oz, 20 mosás

Denkmit Sanfte Frische öblítő, 1 l

Denkmit Energy Impulse folyékony mosószer fehér textíliákh­oz, 1 l

Denkmit folttisztí­tó marhaepe szappan, 100 g

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary