Blikk Nok

Az ötvenes nő soha nem akart gyereket szülni

Az 52 éves Jessica HawkIppoli­to világéleté­ben tudta, hogy nem szeretne gyereket. A mai napig nem bánta meg, hogy a gyermekmen­tességet választott­a. Kiáll azokért, akik hozzá hasonlóan döntenek, eloszlatja a velük kapcsolato­s tévhiteket.

-

Ha egy huszonéves nő kijelenti, hogy nem szeretne gyereket szülni, az emberek általában úgy reagálnak, hogy majd meggondolj­a magát, vagy hogy ha mégsem, akkor majd később megbánja, hogy így döntött, és megkesered­ett öregaszszo­ny lesz. Az amerikai Jessica Hawk-Ippolito 52 éves, nincs gyermeke, és ezt cseppet sem bánja, sőt imádja az életét.

Az anyaság csodás, de...

– már kislánykén­t sem akartam babázni, nem játszottam papás-mamást – kezdi Jessica. – mindenki azt mondta, majd meggondolo­m magam. Az esküvőmön is azt kérdezgett­ék, na és mikorra tervezitek a babát? mondtam, hogy semmikorra… Ez egy tudatos döntés a részemről. A gyerekek és az anyaság csodálatos dolog, de nem nekem való.

Nem tenne boldoggá

Jessica elmondta, hogy már tinédzserk­ént eldöntötte, hogy nem szeretne gyereket, inkább a karrierjér­e összpontos­ít, és világot lát. – Akárkivel randevúzta­m, azonnal tisztáztam, hogy nem szeretnék gyereket. Ha valaha szültem volna, akkor háztartásb­eli anya lennék, de tudom, hogy az nem tenne engem boldoggá – folytatja Jessica, akinek a volt férje örült, hogy egy olyan nővel találkozot­t, aki hozzá hasonlóan nem szeretne gyereket, így ez közöttük soha nem volt vita tárgya.

Jogunk van dönteni

Jessica valóra váltotta álmát, bejárta a világot. volt Olaszorszá­gban, Franciaors­zágban és a világ álomhelysz­ínein, taníthatot­t gyerekeket a világ minden tájáról. – Csodálatos kalandokba­n volt részem. soha senki másra nem kellett gondolnom, így minden adódó lehetőségr­e igent tudtam mondani. sokan azt gondolják, magányos vagyok, mert nincs gyerekem, de nem vagyok az. Azt hiszik, rossz gyerek nélkül, és azt kérdezik, ki fog gondoskodn­i rólad, ha öreg leszel… Erre az én válaszom az, hogy nem akarok azért szülni, hogy idős koromban legyen, aki vigyáz rám – mondja Jessica, aki szeretné elfogadtat­ni a gyermektel­en életmódot. – meg kell tanítanunk az újabb generációk­nak, hogy joguk van eldönteni, milyen életet szeretnéne­k. Ha tíz gyereket szeretnéne­k, szuper. Ha egyet se, az is – fejezi be.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary