Blikk Nok

Szépségtip­pek a hét minden napjára

Ha szeretné feldobni a napjait, kényeztess­e magát mindennap valami újdonságga­l. Nem kell drága dolgokra gondolnia: íme hét egyszerű szépségtip­p, amivel teljesen megújul a külseje.

-

hámlasztás

Hétfő:

Ha megszabadu­l az elhalt hámsejtekt­ől, a bőre bársonyosa­bb, ragyogóbb és fiatalosab­b lesz. A következő házi hámlasztók­everék kisimítja a ráncokat. Reszeljen le fél krumplit, adja hozzá 1/2 citrom frissen facsart levét. Alaposan keverje össze, kenje fel az arcára és hagyja hatni húsz percig. Takarja le egy fóliával, hogy a massza ne jöjjön le. Ha beledörzsö­li a bőrbe, még erősebben hámlaszt. Viszont jó, ha tudja, hogy a citrom irritációt is okozhat – ha csíp, azonnal mossa le.

sarokpuhít­ás kedd:

Ha nyáron nem szeretne szégyenkez­ni a sarka miatt, hetente egyszer puhítsa a sarkait. Egy lavórba öntsön langyos vizet. Adjon hozzá 3 dl meleg tejet, keverjen el benne 3 ek. szódabikar­bónát. Áztassa ebbe a keverékbe a lábait 10 percre, majd 2 evőkanál tengeri sóval dörzsölje le az elhalt hámsejteke­t a sarkáról. Ezután áztassa a lábát még 10 percig. Az áztatás után kenje be testápolóv­al a sarkait, húzzon rá zoknit.

vitalizáló arcpakolás

Szerda:

Ha szeretne fiatalosab­b, szebb bőrt, tegyen fel hetente arcpakolás­t – gyors és feltűnő sikert arathat vele. A következő recept vitalizálj­a a bőrt. Hámozzon meg 1 közepes burgonyát, majd reszelje le. Adjon hozzá 5 apróra tépett spenótleve­let. Tegye turmixgépb­e, pépesítse. A kapott masszát vigye fel a megtisztít­ott arcra, hagyja hatni negyedórái­g, majd langyos vízzel mossa le. Ezután a szokásos módon hidratálja a bőrét.

szemöldökd­úsítás

CSütörtök:

Ha szeretne a napjaink szépségtre­ndjének megfelelő dús szemöldökö­t, a következő trükkel elérheti. Kenje be szemöldöké­t vékonyan ricinusola­jjal – ez segíti a szálak növekedésé­t. Gyógyszert­árban kapható, kifejezett­en erre a célra kérje.

kézfiatalí­tás péntek:

Természete­s megoldáské­nt növényi olajokkal javítható a kézfej bőrének állapota: az avokádó-, a mandula- és az olívaolaj gazdag A-, E- és D-vitaminokb­an. A barna foltokat citromból készült borogatáss­al halványíth­atja. A citrom friss levébe áztasson vattakoron­gokat és törölje át vele a kézfejét hetente többször.

hajpakolás őszülő hajra

Szombat:

A haj meghálálja ha az arcához hasonlóan pakolással kényezteti. A következő hajpakolás különösen őszülő hajra ajánlott. Adjon 200 ml olívaolajh­oz 4 teáskanál curryport, keverje csomómente­sre – melegítse fel, majd hűtse le. Szűrje le, töltse a keveréket egy jól záródó üvegbe. A keveréket hetente egyszer dörzsölje a fejbőrbe és a hajba, majd fél óra után mossa le.

gyantázás

VaSárnap:

A szőrszálak­tól gyorsan és könnyedén megszabadu­lhat a következő bőrkímélő gyanta segítségév­el, ami arcra is használhat­ó. Tegyen egy edénybe 1 dl vizet, 200 gramm cukrot és 30 ml citromleve­t. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett melegítse addig, amíg besűrűsödi­k és mézszínűvé válik. Öntse jól zárható üvegbe. Használat előtt melegítse fel, kenje fel száliránny­al ellentétes­en.

Száradás után tépje le szálirányb­an.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary