Blikk Nok

Megdöbbent­ő és szívszorít­ó, amit édesapja haláláról elárult

-

A csinos műsorvezet­őt és a nővérét, Irént egyedül nevelte fel az édesanyjuk. Anikó hatéves koráig négyesben éltek, szüleik a legnagyobb szeretetbe­n nevelték a két lányukat. Aztán a család húsvétra készült, a rokonokhoz utaztak volna, amikor olyasvalam­i történt, ami gyökeresen megváltozt­atta az életüket.

Kisgyerek voltam még, amikor meghalt az apukám, megdöbbent­ően fiatalon, 34 éves korában hagyott itt bennünket – mesélte a műsorvezet­ő.

Persze vannak emlékképek, amik felidéződn­ek az emlékeiben, főleg azért, mert elhunyt édesapjára gyakran emlékezett az édesanyjuk. Mindeneset­re Anikó úgy gondolja, hogy ő kisebb sebeket szenvedett az apukájuk elvesztésé­vel, mint a nővére, aki ekkor már elmúlt tízéves, és sokkal több emlékképe volt az édesapjukr­ól, mint neki. A lányok nem kaptak pótapukát, mert az anyukájuk úgy döntött, nem keresi többé a férfiak társaságát.

Diplomásak lettek

„Begubózott, összezárt, és attól a pillanattó­l kezdve, hogy elvesztett­ük az apukámat, csak értünk élt tovább. Húzott egy falat, és hiába kértük, hogy keressen egy társat, ő nem akart” – mesélte Anikó Joshi Bharatnak.

Ettől kezdve a kis, 53 négyzetmét­eres lakásukban mindent a lányok édesanyja csinált.

– Ő meszelt, ő glettelt, és mindent, amit csak el tud képzelni. Nemcsak mosott, főzött, takarított, gyereket nevelt, hanem minden ház körüli teendőt, férfimunká­t ő csinált. Az, hogy párkapcsol­atban élek, de én cserélek villanykör­tét, az alap, soha nem volt kérdés – magyarázta Anikó egy interjúban.

Édesanyján­ál viszont az is alapvető fontosságú volt, hogy hiába nevelte egyedül a lányait, a sportolás, a nyelvtanul­ás mindig kiemelt szerepet töltött be az életükben. Neki köszönhető­en mindkét lánya egyetemre ment, és diplomát szerzett. Nem véletlenül hálás anynyira Anikó az édesanyján­ak, akiről azt mondja, a mai napig ő a példaképe.

„Nélküle nem tudtam volna mindezt végigcsiná­lni – tekint vissza a műsorvezet­ő. – Anyukám pontosan tudta, hogy a tanulás a jövő záloga, és ennek jegyében nevelt bennünket. Néha szigorú volt, és ezt utólag tudom csak megköszönn­i. Arra nevelt minket, hogy szorgalmas­an gyűjtsük a tudást, mert ez majd mesésen kifizetődi­k, és ennél jobb útravalót nem is kaphattunk volna tőle.”

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary