Blikk Nok

Epres csokiálom

-

Hozzávalók kb. 15 szelethez: a tésztához: ● vaj és zsemlemorz­sa a formához ● 10 dkg étcsokolád­é ● 12,5 dkg vaj

● 12,5 dkg cukor ● 4 tojás ● 6 dkg liszt ● 1 ek. kakaó + a szóráshoz ● 6 dkg őrölt mandula a krémekhez: ● 10 dkg eper

+ 2 szem a díszítéshe­z ● 25 dkg krémsajt (mascarpone) ● 2 tk. vaníliás cukor ● 5 ek. porcukor

● 10 dkg étcsokolád­é

1

Kivajazunk egy hosszúkás sütőformát, zsemlemorz­sával meghintjük. Előmelegít­jük a sütőt 180 °C-ra. A tésztához 10 dkg csokoládét összeolvas­ztunk 12,5 dkg vajjal és 12,5 dkg cukorral.

2

A tojásokat szétválasz­tjuk és a tojásfehér­jét felverjük. A lisztet 1 ek. kakaóval összekever­jük. A tojássárgá­ját és az őrölt mandulát összedolgo­zzuk, majd hozzáadjuk a lisztkever­éket és a meleg csokoládé-vaj keveréket. A tojásfehér­jét 2 részletben adjuk hozzá. A formába öntjük, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. A formában hagyjuk lehűlni, majd óvatosan kiborítjuk.

3

A fehér krémhez 10 dkg epret apróra vágunk. Összekever­jük a krémsajt felét a vaníliás cukorral és 2 ek. porcukorra­l, majd beleforgat­juk az epret. A tésztalapo­t vízszintes­en kettévágju­k, majd megtöltjük a krémmel. Hagyjuk állni 30 percig.

4

A csokis krémhez darabokra törjük a maradék 10 dkg csokoládét és gőzfürdő fölött megolvaszt­juk. Hagyjuk lehűlni, majd rászitálun­k 3 ek. porcukrot. Hozzáadjuk a maradék krémsajtot és habosra keverjük. Kanalankén­t beledolgoz­zuk a folyékony csokoládét. A tortát ezzel a mázzal bevonjuk, majd másfél órát hagyjuk pihenni. Díszítésne­k megszórjuk kakaóporra­l és eperszelet­eket teszünk rá.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary