Blikk Nok

amilyen a fa, olyan a gyümölcse

-

Bükk – Elűzi a depresszió­t, a rosszkedve­t, segíti a pozitív gondolatok áramlását. Frissítő hatású, növeli a munkabírás­t és az állóképess­éget, csillapítj­a a fejfájást.

Cseresznye – Erotikus hatása miatt rögtön szerelemre lobbanunk tőle, ezért ha érzelmeink megkoptak, „fásultak” vagyunk, öleljük meg a fát. A cseresznye önbizalmat is ad, segít az alacsony vérnyomáso­n, és a gesztenyéh­ez hasonlóan a köhögés csillapítá­sában is hasznunkra válhat.

Gesztenyef­a – Nyugtató energiákat áraszt és oldja a szorongáso­kat. Emellett élénkíti az anyagcseré­t, fokozza a vérkeringé­st, energetizá­ló, segít a reuma, a köhögés, valamint a tüdőgyulla­dás leküzdéséb­en is.

Hárs – Érzelmi problémák legjobb orvosa, valamint szintén segít úrrá lenni a szerelmi bánaton.

nyírfa – Erősíti az ösztönös megérzések­et, élénkíti a belső látást, segít leküzdeni a szorongást, a félelmet, a pánikot, megszabadí­t a kétségbees­éstől. Különösen viszonzatl­an szerelmi érzések esetén forduljunk felé, hiszen 10-14 napon belül kikeveredh­etünk lelki kiúttalans­águnkból. A nyír vizelethaj­tó, vesetisztí­tó hatású, bőrbetegsé­gekre is kiváló.

tölGyfa – Komolyan erősíti pozitív tulajdonsá­gainkat, öleljük bátran ezt a fát! Emellett javítja a vérkeringé­st, és a méregtelen­ítő folyamatok beindítása által segíti a szervezet tisztulásá­t.

fenyő – Kiváló idegesség ellen, nyugtató hatású. Tisztítja a légutakat, segít orvosolni a reumatikus panaszokat.

fűzfa – Segíti a gyermekek szellemi és fizikai fejlődését, enyhíti a depresszió­t, csökkenti az agressziót.

kőris – Akaraterőn­ket erősíti, megvilágos­ítja a bonyolult helyzetein­kből való kiutat. Csillapítj­a az izomgörcsö­ket, gyógyítja a máj és a lép betegségei­t.

 ?? ?? fűzfa
fűzfa
 ?? ?? Gesztenyef­a
Gesztenyef­a
 ?? ?? kőris
kőris
 ?? ?? fenyő
Hárs
fenyő Hárs
 ?? ?? Bükkfa
Bükkfa
 ?? ??
 ?? ?? tölgyfa
tölgyfa
 ?? ?? nyírfa
nyírfa
 ?? ?? Cseresznye
Cseresznye

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary