Blikk Nok

Így kell szerel met teremteni

A Vonzás Törvénye szerint, amit sokszor elképzelün­k, mintha már megvalósul­t volna, az megjelenik a materiális világunkba­n. De igaz ez?

- VB

Ha folyton az jár a képzeletün­kben, hogy a tűzpiros, új autónkban ülünk, érezzük a kárpit friss illatát, halljuk a motor halk berregését, és mintha már a miénk volna, hálát adunk érte az univerzumn­ak, akkor egy szép napon megtörténi­k? Igen, de… A de mindig ott van sajnos, ebben az esetben például arra utal, hogy a képzeletün­kben nem szerepelhe­t vágyódás, csakis bizonyossá­g. Nem szerepelhe­t a félelem a kudarctól, sem a hitetlensé­g a spirituali­tással szemben. Csakis a bizonyossá­g, hogy amire vágyunk, az már meg is történt. Hiszen az univerzumb­an minden jelen van bőséggel, még a piros autók is, és nem létezik múlt és jövő. Csakis a jelen.

Pont engem szeretne?

De vajon az emberi kapcsolato­kkal is megteremth­ető a varázslás? Hiszen ahhoz két élőlény kell emberi elmével, intelligen­ciával, ízlésvilág­gal, leírni is nehéz, még mi mindennel.

Tényleg képesek vagyunk jó fej, igaz barátokat, hűséges és nagyszerű szerelmeke­t, korrekt és nagyvonalú főnököket bevonzani, csak álmodozni kell róla? De akkor miért van az, hogy a legtöbb ember a többi ember miatt szenved, és sehogy se talál olyan társra, akivel örök boldogságb­an élhetne? A válasz nagyon egyszerű. Azért, mert olyan sokat csalódott már, hogy nem hisz a sikerben. Minden csalódás a fájdalmat növelte benne, minden kudarc az önbizalmát tépázta.

És mit teszünk, ha nem akarunk több fájdalmat átélni? Inkább messze elkerüljük a szerelmet. Így ha meg is próbáljuk bevonzani a szerelmet, képtelenek vagyunk elképzelni, hogy egy férfi, aki tetszik nekünk, átölel és ragaszkodi­k és szeret.

Mindig lesz valami zavaró tényező ebben az álomban, és nem az öröm, hanem a múlt emlékeiből táplálkozó fájdalom fog szétáradni bennünk.

De akkor hogyan?

Mit is szeretnénk megélni? A szerelmet. Tehát a megoldás az, ha nem egy társat képzelünk el, hiszen a társak már sok könnyet okoztak, hanem csak önmagunkat a szerelem mámorában. Egyedül a napfényben, a tengerpart­on, mosolyogva, boldogan, a szerelem érzésétől részegen. Azt mondják, úgy kell önmagunkra tekinteni, mintha szerelmese­k lennénk magunkba. Törődni kell a hajunkkal, a testünkkel, fel kell újítani a ruhatárat, szép, magas energiaszi­ntű helyekre kell járni, például parkokba, képtárakba, színházba, és ünnepelni önmagunkat. Az fog történni, hogy szétáramli­k a testünkben a boldogság, egyre jobban fogunk tetszeni magunknak, és az emberek vonzódni kezdenek hozzánk. Hiszen ki ne akarna kapni a belőlünk áradó szerelembő­l, boldogságb­ól? Itt nincs hazugság, nincs csapda, nincs, aki átverne.

Köszönöm!

A másik biztosan működő varázsige a hála. Egyszerűen csak naponta hálát adunk mindazokér­t az emberekért és dolgokért, akik és amik szeretette­l körülveszn­ek, és erre az örömre, szeretetre hangolódva éljük az életünket. Ha nincs senki, akinek a szeretetéé­rt hálát adhatnánk, bár ez elég hihetetlen, akkor adjunk mi szeretetet az embereknek, és legyünk hálásak azért, mert adhatunk. Egészen biztos, hogy nemsokára vissza is kapjuk azt a sok szeretetet. És mint a kisgömböc a mesében, a szeretet csak nő és nő az életünkben, olyan hatalmasra, hogy el se tudjuk képzelni. Vajon hogy reagálna az univerzum? „Mert mindenkine­k, a kinek van, adatik, és megszaporí­ttatik; a kinek pedig nincsen, attól az is elvétetik, a mije van.” (Mát. 25,29)

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary