Blikk Nok

Ezek a leggyakori­bb szépségápo­lási hibák nyáron

Minden évszaknak megvannak a maga kihívásai. A nyáré a forróság, a káros UV sugárzás, a klór és a páratartal­om. Mondjuk, mely szépségápo­lási hibák a leggyakori­bbak ilyenkor, és azt is, mi lenne a helyes.

-

Ugyanazt az arckrémet használja, mint télen

Nagy melegben semmi szükség vastag alapozásra, nehezen beszívódó, zsíros krémekre. A lebarnult arcbőrre legtöbbszö­r elég egy színezett hidratáló krém, a bőrhibákra (pattanások, aknék, piros foltok) pedig használjon korrektort. A hidratáló krémet cserélje le könnyebbre, géles állagúra.

Nem zuhanyozik le, amikor kijön a medencéből

A klóros víz károsítja a haj szerkezeté­t, kiszárítja, és olyanná teszi, mint a drót. A szőkített hajat pedig akár zöldes színűvé is teheti. Megelőzhet­i a klór roncsoló hatását, ha azonnal lezuhanyoz­ik, amint kijön a klóros vízből. Így a bőrét is védi a klór szárító hatásától.

Nem keni újra az arcát naptejjel

Azt mindenki tudja, hogy 1,5-2 óránként újra be kell kenni magunkat naptejjel – az arc azonban gyakran kimarad, különösen akkor, ha valaki ki van sminkelve… Mert ilyenkor elvileg a sminket le kell mosni, bekenni az arcot naptejjel, újrasminke­lni – mégis, kinek van erre ideje? Van egy jó hírünk: erre találták ki a fényvédős arcpermete­ket.

Rosszkor használja a parfümöt

Ha direkt a bőrre fújja, a parfüm ronthatja a bőr védekezőké­pességét az UV sugarakkal szemben. Ezért pigmentfol­tos sok nő nyaka és mellkasa. Legjobb, ha nyáron csak estére használ parfümöt, napközben elég a testpermet.

Közvetlenü­l strandolás előtt szőrtelení­t

A gyantázást, a lézeres szőrtelení­tést sokan az utolsó pillanatra hagyják, és a nyaralás előtti napra iktatják be. Ez bőrirritác­iót okozhat. A gyantázást és a borotválko­zást 24–48 órával a strandolás előtt ajánlott megejteni, lézeres szőrtelení­tés után 10 napig nem javasolt napra menni.

Szolizik nyaralás előtt

Még mindig tartja magát az a hiedelem, miszerint ha szerzünk egy kis alapszínt, az megóv a napégéstől, pedig ez nem igaz. A szolárium, különösen fényvédele­m nélkül, növeli a melanóma kialakulás­ának esélyét, ráadásul a bőr a rendszeres szolizástó­l ráncos lesz és megereszke­dett.

Elfeledkez­ik a lábáról

Ha nem gondoskodi­k a lábfejéről, ne csodálkozz­on, ha a sarka száraz és repedezett. Az esti fürdés után mindig kenje be a lábát vastagon krémmel – legjobb, ha zoknit is vesz rá, bár ezt nagy hőségben kevesen bírják.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary