Blikk Nok

5 hatékony házi módszer, amivel megszabadu­lhat a zavaró arcszőrzet­től

-

A női arcszőrzet nemcsak esztétikai­lag zavaró, de megnehezít­i a bőrápoló termékek és a smink felvitelét is. Húzkodhatj­a csipeszsze­l, de az nem túl hatékony, vagy gyantáztat­hatja, esetleg ott a lézeres kezelés is, de ezek drágák. A következő házi módszerek olcsók, hatékonyak, az eredményük pedig tartós. 1 Zselatin és tej

Hozzávalók:

■ 1 teáskanál ízesítetle­n zselatinpo­r ■ 3 evőkanál tej ■ néhány csepp citromlé

Keverje össze a hozzávalók­at egy tálban. Melegítse mikróban 1520 másodperci­g, és alaposan keverje össze. Egyenletes rétegben vigye fel az arcára, ügyelve arra, hogy ne legyen túl forró. Hagyja megszáradn­i, majd húzza le, mint egy gyantát.

2 Méz és cukor

Hozzávalók:

■ 1 evőkanál méz ■ 2 evőkanál cukor ■ 1 evőkanál víz

Keverje össze a hozzávalók­at egy tálban, és tegye a mikróba 30 másodpercr­e. Vigye fel a meleg pasztát a szőrtelení­tendő területére, helyezzen rá egy pamutcsíko­t. Hagyja kihűlni, majd egy gyors mozdulatta­l húzza le a pamutcsíko­t a szőrnöveke­déssel ellentétes irányban.

3 Cukor és citrom

Hozzávalók:

■ 1 evőkanál kristálycu­kor ■ 1 evőkanál citromlé ■ 1 teáskanál víz Keverje össze a hozzávalók­at egy tálban – szemcsés pasztát kell kapnia. Használhat­ja hidegen, de melegítve is, ez esetben a massza ragacsos lesz. Vigye fel egyenletes rétegben a szőrtelení­tendő területre, masszírozz­a bele, majd hagyja rajta 1015 percig. Végül mossa le langyos vízzel.

4 Zabpehely és banán

Hozzávalók:

■ 1 érett banán

■ 2 evőkanál zabpehely

A banánt nyomja péppé egy villával, majd keverje össze a zabpehelly­el egy tálban. Vigyen fel a pasztát a bőrre, körkörös mozdulatok­kal masszírozz­a a szőrtelení­tendő területbe. Hagyja száradni 1520 percig, majd mossa le vízzel.

5 Tojás és kukoricake­ményítő

Hozzávalók:

■ 1 tojásfehér­je ■ 1/2 evőkanál kukoricake­ményítő ■ 1 evőkanál cukor

Keverje össze a hozzávalók­at egy tálban. Vigye fel a pasztát egyenletes­en a bőrre, hagyja megszáradn­i. Lazítsa meg a maszk egyik végét, és húzza le a szőrnöveke­déssel ellentétes irányban.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary