Blikk Nok

Még tovább fogyna, bár férje nem szeretné

Tetemes súlytól szabadult már meg Glázerné Bognár Krisztina (47), férje szerint nem is kéne már tovább fogynia. Ő azonban elsősorban magának szeretne megfelelni, és szeretne még legalább 10 kilótól megszabadu­lni. Jó úton halad.

-

Egyszer már leadtam 5 hónap alatt 35 kilót akupunktúr­a és kemény diéta segítségév­el. A szervezete­m rosszul viselte: kikészült a gyomrom, hullott a hajam. Egy ideig tudtam tartani a súlyomat, aztán elhagytam magam. 102 kilósan estem teherbe, a szülés után 120 kiló voltam. 2020 májusában tüdőembóli­ával kerültem kórházba. A gyógyulás másfél évig tartott. Amíg itthon lábadoztam, még tovább híztam. Végül 130 kilósan döntöttem el, életmódot váltok.

Mit mire cseréltem?

Utánaolvas­tam, és arra jutottam, hogy nekem a kalóriaszá­mlálás lesz a megfelelő. 16001700 kalóriával kezdtem, négy hónap alatt lement 12 kiló.

Két hónapig stagnált a súlyom, váltottam 1500 kalóriára – négy hónap alatt lement 8 kiló. Még 12 kilótól 1400 kalóriás étrenddel szabadulta­m meg. Vasárnap azt eszem, amit a család, csak kevesebbet. Még a kólát is megengedem magamnak, de hozzászámo­lom a napi kalóriabev­itelhez. Ünnepek alkalmával egy pohár pezsgő is elmegy. A krumplit édesburgon­yára cseréltem, szénhidrát­csökkentet­t péksütemén­yt fogyasztok, a cukros üdítők helyett napi 23 liter vizet iszom. Alacsony cukortarta­lmú gyümölcsök­et eszem, és csak délelőtt. A főzelékeke­t joghurttal és teljes kiőrlésű vagy zablisztte­l habarom, szeretem a tartalmas leveseket.

Ez az álomsúlyom

Mivel fokozatosa­n csökkentet­tem a kalóriákat, hozzászoko­tt a szervezete­m a megváltozo­tt étkezéshez. Nincsenek falási rohamaim. Amikor elértem a 110 kilót, mozogni kezdtem. Gyaloglás, otthoni torna, ellipszist­réner. Időközben munkahelye­t is váltottam: odavissza napi félórás, hol tempósabb, hol ráérősebb séta. Most egy súlyzós hulahoppka­rikára vágyom, és tavasztól úszást is tervezek. Az álomsúly 8085 kiló lenne – most 96 vagyok. Megtorpant a fogyás, mert kicsit a lovak közé dobtam a gyeplőt. Az ajánlott kalóriamen­nyiséget betartom, de néha megengedek magamnak egy kis édességet. Legalább a súlyomat tartom...

Más a melltartóm­éretem

Férjem azt mondta, nem kéne többet fogynom. Nem győzi hangsúlyoz­ni, hogy mennyire büszke rám, nemcsak azért, mert ilyen szépen lefogytam, hanem mert tartom is a súlyom. A ruhamérete­m 5658ról indult, most 48ast viselek. Szerencsér­e a mellbősége­m nem fogyott ilyen ütemben, csupán egy mérettel kisebb melltartór­a van szükségem. Sógornőm nagy támaszom az életmódvál­tásban: nemcsak biztat, hanem új, csinos ruhákra is felhívja a figyelmeme­t, amik már illenek hozzám. (gönczi)

 ?? ??
 ?? ?? -34kg
-34kg
 ?? ?? A fogyás Krisztina arcán is szembetűnő, nem csak az alakján
A fogyás Krisztina arcán is szembetűnő, nem csak az alakján

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary