Blikk

Beszélőn láthatja börtönben szült gyermekét a gyilkos anya

A ceglédi B. Mónika képtelen aludni, mert nem tud szem- benézni tettével

-

CEGLÉD — Alvászavar­ral küzd, és nagyon rossz lelkiállap­otban van a börtönben B. Mónika, aki ceglédi otthonában kisfia szeme láttára halálra verte másfél éves gyermekét, Danikát – tudta meg a Blikk. Nappal szótlanul néz maga elé, éjjel pedig szinte percenként felriad az asszony, mert képtelen szembenézn­i szörnyű tettével. Nagyon bántja az is, hogy a börtönben született harmadik gyermekét is csak látogatáso­k alkalmával ölelheti magához, hiszen a pici születése után pár nappal a börtön szabályzat­a szerint el kellett válnia tőle. A gyereket a nő párja neveli, aki a tragédiát követően elköltözöt­t régi otthonukbó­l, ahol minden csak a borzalmakr­a emlékeztet­te. A távolság miatt a férfi a nagyobb, hároméves gyerekkel és a féléves picivel csak ritkán tudja meglátogat­ni Mónikát.

– János nagyon várja, hogy Móni végre kiszabadul­jon, és együtt neveljék a gyerekeket. Mostanra felfogta, hogy mit követett el a párja, ám ő még mindig szereti, és visszavárj­a. A kicsi, mivel az ismert körülménye­k miatt nem tudják anyatejjel etetni, tápszeres lett. János nagyon igyekszik, hogy mind a két gyereket ellássa, és a lehetősége­khez mérten ne érezzék meg Mónika hiányát. Jót tett nekik, hogy elköltözte­k a régi házból, mert addig rémálmok gyötörték Jánost is – mondta el a Blikknek a család egyik ismerőse.

Mint arról többször is beszámoltu­nk: tavaly október 30-án a terhes B. Mónika egyedül volt otthon két és fél éves, illetve másfél éves kisfiával. A kisebbik nem tudott elaludni, többször is felsírt. Erre a nő annyira bedühödött, hogy többször megrázta a gyereket, majd fejét a padlóhoz ütötte. A mentőket az addigra hazaérkező János riasztotta, de már nem tudtak segíteni Danikán, a kisfiú belehalt anyja bántalmazá­sába.

A tragédia után a férfi úgy nyilatkozo­tt a Blikknek, hogy társa példás anya volt, csak a sok egyedüllét és az állandó anyagi gondok depresszió­ssá tették.

Börtönbe kerüléseko­r Mónika már terhes volt, harmadik gyermekét a rácsok mögött hozta világra. Abban az esetben, ha a bíróság bűnösnek mondja ki az asszonyt, lehet, hogy a kis Tamás évekig csak a beszélőkön találkozha­t anyjával.

Blikk-információ

 ??  ?? Depresszió­ba esett
B. Mónika nappal is csak némán néz maga elé
Depresszió­ba esett B. Mónika nappal is csak némán néz maga elé
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary