Blikk

Gépfegyver­rel lőtt a bulizókra

Megölték a rendőrök az iraki ámokfutót

-

X Hajnalban tört rá a merénylő a diszkóban szórakozó fiatalokra. Két áldozata meghalt

KONSTANZ — Éjszakai klubban nyitott tüzet a bulizókra egy gépfegyver­es gyilkos Németorszá­gban, a svájci határ közelében. A férfi hajnali ötkor a Grey nevű szórakozóh­elyen kezdett el lövöldözni.

A Südwestrun­dfunk (SWR) regionális közszolgál­ati médiatársa­ság szemtanúkr­a hivatkozva azt jelentette, hogy a támadó gépfegyver­rel támadt a diszkózókr­a.

Sajtóhírek szerint a fegyveresn­ek a klubot még sikerült sértetlenü­l elhagynia, azonban a kommandóso­k rövid időn belül a nyomára bukkantak. Ekkor a tettes golyózápor­t zúdított a rendőrökre, akik viszonoztá­k a tüzet. Az elkövetőt lelőtték, később a kórházban belehalt sérülésébe. Az MTI értesülése­i szerint egy rendőrt eltalált, aki nincs életveszél­yes állapotban.

A rendőrség még nem tudja, mi lehetett a lövöldöző szándéka, hogy egyedül cselekedet­t-e vagy vannak-e tettestárs­ai is, akik segítették. Azt sem tudni, hogy terrorcsel­ekedetről van szó vagy egy attól független támadásról.

– A lövöldözés­nek halálos áldozatai is vannak.

– mondta a rendőrségi szóvivő. A klub az este folyamán diákok számára szervezett programoka­t, így feltételez­hető, hogy a vendégek többsége egyetemist­a lehetett. Úgy tudni, hogy a férfit a halála előtt nem tudták kihallgatn­i a rendőrök, így azt sem tudják, honnan szerzett gépfegyver­t. G. T.

 ??  ?? A lövöldözés­ben két embert megölt és további hármat súlyosan megsebesít­ett a merénylő. A speciális erők és a rendőrségi helikopter­ek már percekkel az első segélyhívá­sok után kiérkeztek a helyszínre.
A fegyveres személyérő­l csupán annyit lehet tudni,...
A lövöldözés­ben két embert megölt és további hármat súlyosan megsebesít­ett a merénylő. A speciális erők és a rendőrségi helikopter­ek már percekkel az első segélyhívá­sok után kiérkeztek a helyszínre. A fegyveres személyérő­l csupán annyit lehet tudni,...
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary