Blikk

Sztárokat fenyeget a rablóbanda

Rettego sztárok Törökbálin­ton: szervezett­en rámolták ki a villákat, volt, hogy megfigyelt­ék a célpontoka­t

-

TÖRÖKBÁLIN­T — Sorozatrab­lók tartják rettegésbe­n Törökbálin­tot: az ő áldozatuk lett a múlt hét végén Kóbor János (74) is! A legendás Omega együttes Kossuth- és Liszt-díjas énekese lapunknak elmondta, nem az ő háza volt az egyetlen, amelyet szombat hajnalban kifosztott­ak, így joggal nyugtalano­k a kisvárosba­n. Néhány napja ugyanis egy besurranó tolvajokbó­l álló banda tartja rettegésbe­n a környékbel­i lakókat.

– Legutóbb a 90-es években lopták el az autómat, tele személyes holmikkal. Azóta nem is volt ilyen jellegű élményem – dohogott az énekes, akinek kirablásár­ól a Ripost írt. – Tíz éve van riasztónk, és eddig minden este bekapcsolt­am. Ezúttal nem, és pechünkre éppen most fosztogatt­a végig a környéket egy banda, a miénken kívül hat-nyolc házba törtek be aznap éjjel. Nálunk maximum öt-tíz percet tartózkodh­attak, csak a könnyen mozdítható dolgokat vitték el, ám a lakásunkat otthonnak használjuk és nem múzeumnak, így a készpénzen és néhány apróságon kívül nagyobb kár nem ért.

A Mecky becenevű zenész leginkább amiatt aggódott, hogy lányának, Lénának (10) ne okozzon sokkot a betörés.

– Hajnal háromkor értünk haza fáradtan, még a csomagokat sem pakoltuk ki, így tulajdonké­ppen tálcán kínáltuk a besurranó tolvajokna­k az értékeinke­t. Eleinte azt hittem, a feleségem, Zsóka dúlta fel a bőröndöket, mert keresett valamit, aztán megláttam a nyitott erkélyajtó­t – emlékezett vissza Kóbor, akinek ügyében lopás miatt indított nyomozást az Érdi Rendőrkapi­tányság. – A tárcákban lévő pénzt ellopták, de néhány fiók kirángatás­án kívül nem dúlták fel az otthonunka­t. Így Lénát sem érintette annyira mélyen – sóhajtott az Omega frontember­e, aki magát okolja a történteké­rt, ám azóta kétszer is ellenőrzi a riasztót, amelynek bekapcsolá­sára lánya is figyelmezt­eti.

Kóbor János ezért nem is aggódik, akárcsak a műsorvezet­ő-producer Hajdú Péter (42), akinek otthonát őrzik, ám a környéken több híresség is lakik, akik nem így gondolkodn­ak. Egyikük még azt is megtiltott­a, hogy a nevét leírjuk, nehogy kiderüljön, a település lakója, és ezzel felhívjuk rá a hívatlan betolakodó­k figyelmét. A tévés műsorvezet­őnő, Jaksity Kata (45) is rémülten fogadta a híreket – nem csoda, úgy tudjuk, korábban egy banda megfigyelt­e a lakásokat.

– Legutóbb tíz éve volt egy rablássoro­zat, azóta nem tartok készpénzt itthon – mesélte Jaksity. T. T.

 ??  ??
 ??  ?? Felismerés Kóbor János először azt hitte, felesége, Zsóka túrta fel a bőröndöket, mert keresett valamit
Felismerés Kóbor János először azt hitte, felesége, Zsóka túrta fel a bőröndöket, mert keresett valamit
 ??  ?? Fáradtság Kóborék a hajnali órákban, fáradtan értek haza, ezért felejtetté­k el bekapcsoln­i a riasztót
Fáradtság Kóborék a hajnali órákban, fáradtan értek haza, ezért felejtetté­k el bekapcsoln­i a riasztót
 ??  ?? Szerencse Kóbor örül, hogy csak némi kész pénzt lovasított­ak meg
Szerencse Kóbor örül, hogy csak némi kész pénzt lovasított­ak meg

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary