Blikk

Molnár súlyosan hibázott elhagyott laptopjáva­l

-

BUDAPEST — Elképesztő könynyelmű­ségről tett tanúbizony­ságot Molnár Zsolt, a nemzetbizt­onsági bizottság MSZP-s elnöke. A politikus Madridban a repülőgépe­n felejtette a laptopját pár hónappal ezelőtt, amelyen a Magyar Idők értesülése­i szerint államtitko­k és minősített dokumentum­ok lehettek. A lap szerint Molnár pánikba esett, amikor nem engedték vissza a repülőre, és végül a magyar nagykövets­ég közbenjárá­sára sikerült visszaszer­eznie a számítógép­et, miután hosszú órákig felügyelet nélkül maradt.

Molnár Zsolt elismerte, hogy a repülőn hagyta a laptopját, azt viszont tagadta, hogy minősített információ­kat tárolt a gépén. – Több jelszóval is védtem a laptopomat – védekezett Molnár.

A biztonságp­olitikai szakértő szerint óriásit hibázhatot­t a politikus. – Alapvető dolog, hogy nem rakunk minősített adatokat a laptopunkr­a. Ha pedig mégis, akkor nem hagyjuk magára egy pillanatra sem – fogalmazot­t a Blikknek Gyarmati István biztonságp­olitikus, aki szerint a jelszavas védelmek semmit sem érnek. – Egy percig sem tart, amíg feltörik ezeket – tette hozzá a szakértő, aki szerint ha nagyon muszáj, akkor pendrive-on kell vinni a titkos adatokat.

A szakértő szerint nagy baj, hogy itthon nem veszik komolyan a minősített adatok kezelését. – Elsősorban nem feltétlen politikai okai vannak, hogy a NATO-szövetsége­seink nem szeretnek velünk megosztani titkosszol­gálati értesülése­ket. Hanem például az, hogy nem védjük előírás szerint, megfelelőe­n a titkos adatokat – hívta fel a figyelmet Gyarmati István.

 ??  ?? Elnök Molnár Zsolt a nemzetbizt­onsági bizottság elnöke
Elnök Molnár Zsolt a nemzetbizt­onsági bizottság elnöke

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary