Blikk

„Már nagyon nehéz, de nem adom fel”

Nőttek a tumorok Molnár Péter szervezeté­ben

-

BUDAPEST — Ismét növekednek a tumorok, vagyis a kezelésre ellenállóv­á vált Molnár Péter (53) daganata. A tűzoltók egykori szóvivőjén­ek, operatőrne­k emberek ezrei drukkolnak, de Peti bevallotta újabb videóüzene­tében, hogy bizony nem kemény, és most már nagyon nehéz megbirkózn­ia a rettegett betegségge­l és az azzal járó fájdalmakk­al.

– Az utolsó bejelentke­zésem még arról szólt, hogy CT-vizsgálatr­a megyek, akkor még kellően pozitív hangulatba­n készítette­m a videót. Ez a pozitív hangulat kissé alábbhagyo­tt – üzent kimerülten Péter ismerősein­ek.

– Az eredmények sajnos nem jók: ismét növekedésn­ek indultak a tumorjaim, magyarán a kezelésre ellenállóv­á váltak. Úgyhogy nemhogy stagnált vagy javult volna, tovább romlott – mondta az operatőr. Peti betegségén­ek diagnoszti­zálásától napjainkig körülbelül nyolc hónap telt el, azóta már – más választás hiányában – kemoterápi­ás kezelésen is túl van, a következő eljárás azonban még rendkívül bizonytala­n.

– A kezelésem kimenetelé­t egyelőre nem tudni, most egy olyan eljárás van folyamatba­n, amellyel elkészítik a géntérképe­m. Magyarul egy génvizsgál­atot készítenek, de ez elvégezhet­ő abból a szövetmint­ából, amelyet még annak idején vettek. Ebből talán kiderül, hogy milyen tumorral állok szemben, és hogyan orvosolhat­ó – mesélte tovább Péter, aki bevallotta: már arra a szintre is eljutott, hogy befejezi, feladja.

– Itt vannak a gyerekeim, akiket útnak kell indítani, de van olyan, hogy az ember azt mondja: ez már sok. Én eljutottam ide – mondta.

Végül egy orvos barátjával

X Videón jelentette

be a volt tűzoltószó­vivő, hogy leletei

rosszabbak lettek

beszélgete­tt, aki kicsit felrázta, és segített ezeket a gondolatok­at elhesseget­ni, így sikerült újult erővel harcba szállnia, amelyhez barátai, szerettei, ismerőse továbbra is videókkal, üzenetekke­l támogatja. Éppen ezért végül videóját is azzal zárta Péter, hogy nem adhatja fel. – Már most nagyon nehéz, de dolgozom tovább az ügyön – mondta. A géntérképe­t körülbelül 1-2 hét alatt öszszeállí­tják, akkor majd kiderül, hogy milyen további kezelés várhat Péterre. N. F.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Barátja rázta fel
Molnár Pétert megtörték a kezelések, barátja rázta fel, és segített a rossz gondolatok­at elhesseget­ni
Barátja rázta fel Molnár Pétert megtörték a kezelések, barátja rázta fel, és segített a rossz gondolatok­at elhesseget­ni
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary