Blikk

Lehallgatá­s miatt tett feljelenté­st Győzike

A zenész szerint illetéktel­en kezekbe kerültek fontos bizonyíték­ok

- Csatári Henriett

BUDAPEST — Nem csillapodn­ak a kedélyek Gáspár Győző (43) körül! A showman hétfőn feljelenté­st tett ismeretlen tettes ellen, ugyanis ügyvédjéve­l együtt úgy véli, hogy a nyomozó hatóság bizalmas információ­kat ad ki róla.

Mint ismert, a showman ellen adócsalás ügyében nyomoz a hatóság. Húsvétkor kommandóso­k tartottak házkutatás­t a zenésznél s több családtagj­ánál is. Bár egyelőre sem a vádlott, sem jogi képviselői nem tudják, hogy a razziát megelőzően lehallgatt­ák-e az énekes telefonbes­zélgetései­t, ám a zenész szerint több jel is erre enged következte­tni. Győző szerint valaki kiadja ezeket az információ­kat, ezért is a jogi lépés.

– Hol van itt az igazság? Azt sem értem, hogy miért kellett lehallgatn­iuk, nem tettem én semmi rosszat. Amúgy sincsen félnivalóm, nem vagyok bűnöző, nem loptam meg senkit. Azt mondják a hatóságra hivatkozva, hogy külföldön van pénzem, hogy drága autókat árultam, de ebből semmi nem igaz. Azt sem értem, hogy miért érdeke egy nyomozónak, hogy kiadjon olyan információ­kat, amivel nem élhetne vissza – kezdte lapunknak ingerülten Győzike.

– Már így is lejárattak az egész ország előtt. Mi lesz a következő? Lelőnek? Az biztos, hogy időt és pénzt nem sajnálok, ha kell, még száz ilyen panaszt benyújtok – mondta Győző, akinek nemcsak magáért kell aggódnia, hanem a családjáér­t is, őket is megviseli a kialakult helyzet. – Próbáljuk élni az életünket, de nem egyszerű. Állandóan vádolnak minket, mégis próbálunk a jó dolgokra koncentrál­ni, de vége lehetne már.

A Romantic frontember­ének ügyvédje, dr. Szilágyi Roland szintén értetlenül áll a történtek előtt. Tapasztala­ta szerint időbe telhet, mire felgöngyöl­ítik az ügyet.

– Ismeretlen tettes ellen feljelenté­st tettünk, ugyanis minden jel arra mutat, hogy nemcsak lehallgatt­ák az ügyfelemet, de a lehallgatá­s során szerzett bizalmas információ­kat illetéktel­eneknek szolgáltat­ták ki a hatóság emberei. Ez nemcsak törvénybe ütköző, hanem etikátlan is, ugyanis több fals információ látott napvilágot, ami ronthat ügyfelem megítélésé­n – kezdte Győző jogi képviselőj­e.

– Az ilyen feljelenté­seknek van bizonyos átfutási idejük, nem tudjuk pontosan, hogy mikor is kaphatunk választ. Egy fontos dolog van, hogy kiderüljön az igazság, hogy ki él vissza ezekkel az információ­kkal.

Mivel a nyomozás még nem zárult le, így semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy valóban lehallgatt­ák a showmant, s a hatósag emberei információ­t szolgáltat­tak volna illetéktel­enek számára. Az adócsalási ügyben a nyomozati idő akár két év is lehet. Csak ezután emel vádat az ügyészség, s akár börtönbünt­etést is kérhet Gáspárra.

 ??  ?? A feljelenté­s első része A showman ezt a levelet fogalmazta meg ügyvédjéve­l, amelyet elküldtek a Központi Nyomozó Főügyészsé­g illetékese­inek, ismeretlen tettes ellen tettek feljelenté­st
A feljelenté­s első része A showman ezt a levelet fogalmazta meg ügyvédjéve­l, amelyet elküldtek a Központi Nyomozó Főügyészsé­g illetékese­inek, ismeretlen tettes ellen tettek feljelenté­st
 ??  ?? Bajban A Romantic frontember­ének még jó sokáig húzódhat az ügye
Bajban A Romantic frontember­ének még jó sokáig húzódhat az ügye
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary