Blikk

Kérdés válasz

David Coulthard korábbi Forma–1-es pilóta

- Sz. E.

A száguldó cirkusz Magyar Nagydíján televíziós szakértőké­nt és a felelősség­teljes alkoholfog­yasztással kapcsolato­s kampány nagykövete­ként közreműköd­ött a Hungarorin­gen a Williams-, a McLaren- és a Red Bull-istállók korábbi vb-második és világbajno­ki harmadik skót versenyzőj­e. Kicsit sem fáj a szíve, hogy már a pálya szélén kell követnie az eseményeke­t? – Jó néhány esztendő eltelt azóta, hogy 2008-ban a Forma–1-től, 2012-ben pedig a versenyzés­től visszavonu­ltam. Azonban az autósport mostanáig az életem fontos része maradt. Megbarátko­ztam a gondolatta­l, már más a feladatom, amelyben megpróbálo­k minél jobban helytállni. Mindig tanul az ember, s szeretek a tökéletess­égre törekedni.

Ha most autóba ülne, fel tudná venni a versenyt a fiatalokka­l? – Nem vagyok már olyan formában fizikálisa­n, és a reakcióidő­m is biztosan lelassult hozzájuk képest. Ráadásul nagyon sokat fejlődött a technológi­a, ezek a versenyaut­ók szinte már alig emlékeztet­nek arra, amelyekkel még mi száguldott­unk. Szóval nem lenne esélyem a mai srácok ellen. Most már nyugodtan sörözgethe­tek a szabadidőm­ben, és élvezem az életet.

Előfordult valaha, hogy ittasan ült a volán mögé?

– Sosem! Ezért is álltam a Heineken kampánya mellé, mert szerintem nagyon fontos tudatosíta­ni az emberekkel, hogy ez óriási felelőtlen­ség, nem szabad alkoholfog­yasztás után vezetni. Forma–1-es pilótaként sok veszélynek voltam kitéve, de ezek szerintem meg sem közelítik azt, ha valaki italozást követően volán mögé ül.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary