Blikk

Igazi sportőrült az új kajakkirál­ynő

Az Európa-bajnok versenyző csak néhány napig bírja ki mozgás nélkül

- Sz. E.

BUDAPEST — Képtelen két napnál tovább pihenni az örökmozgó Lucz Dóra (22). Az Európa-bajnok kajakos a versenyek közötti kevés szünetet is aktívan tölti. Szinte sosem fogy el az energiája, és ha van egy kis pihenője, azt sem a nyugágyban tölti, szeret különböző sportágaka­t kipróbálni és imád kirándulni.

– A napi kettő két-három órás edzés mellett a versenyidő­szakban nagyon kevés a szabadidőm, de néhány hét vakációm azért mindig van. Valamint a szezon előtti hosszú külföldi edzőtáboro­zások során is kihasználo­m a hétvégéket – árulta el Lucz Dóra érdeklődés­ünkre. – Persze szeretek tengerpart­on napozni és strandolni is, de két napnál tovább sosem bírom. Egyszerűen úgy érzem, muszáj mozognom, ezért próbáltam ki például az öthetes dél-afrikai tréningezé­s alatt a szörfözést és a surfskit, valamint egy hegymászós kirándulás­on is részt vettem. Korábban pedig már a lovaglás és a búvárkodás is nagyon tetszett.

Az erre az idényre válogatott klasszissá érő versenyző már

kiskorában is roppant aktív volt, hiszen több sportágat kipróbált, mielőtt végleg eldöntötte, inkább hajóba ül.

– Először az úszással és a kosárlabdá­val próbálkozt­am, de igazából a kajakozás fogott meg. Így aztán nem is csoda, hogy tízéves korom óta ezt csinálom, s tulajdonké­ppen az

életem részévé vált. Persze nagyon fárasztó, hiszen délelőttön­ként és délutánonk­ént is edzésünk van, vízen és szárazföld­ön egyaránt dolgozunk, de nagyon szeretem – jegyezte meg Dóra.

Hosszú és fárasztó tehát a szezon, azonban egy kis kikapcsoló­dásra mindenképp­en jut majd ideje a csinos kajakosnak, aki Európa-bajnoki sikere után egy csapásra a szurkolók kedvence lett.

– Majd megbeszélj­ük az edzőmmel a versenyek után, hogy ezúttal mennyi vakáció jut nekem. Persze már gondolkodt­unk a nyaraláson. Elsősorban családi programot tervezünk a két húgommal, de lehet, hogy a barátokkal is elmegyünk valahová – tette hozzá Lucz Dóra.

 ??  ?? Hegymászás Lucz a dél-afrikai edzőtábor alatt két tréning között sem pihent, inkább hegyet mászni indult
Hegymászás Lucz a dél-afrikai edzőtábor alatt két tréning között sem pihent, inkább hegyet mászni indult
 ??  ?? Búvárkodás A sportoló korábban a búvárkodás­t is kipróbálta
Búvárkodás A sportoló korábban a búvárkodás­t is kipróbálta
 ??  ?? Sikerek Lucz ebben a szezonban robbant be a világ élvonalába
Sikerek Lucz ebben a szezonban robbant be a világ élvonalába
 ??  ?? Síelés A kajakos nemcsak a nyári sportokért rajong, télen is szívesen megy a hegyekbe síelni, snowboardo­zni
Síelés A kajakos nemcsak a nyári sportokért rajong, télen is szívesen megy a hegyekbe síelni, snowboardo­zni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary