Blikk

Babával a strandon

-

Egész héten hőség várható, így bizonyára sokan döntenek úgy, hogy vízparton próbálják átvészelni az elkövetkez­ő napokat. Ha kisgyerekk­el indulunk strandolni, az alábbiakró­l ne feledkezzü­nk el!

Védjük a bőrüket

Gyermekein­k bőre rendkívül érzékeny, ezért fontos a megfelelő napvédelem. Indulás előtt legalább fél órával kenjük be őket alaposan minimum 50-es faktorszám­ú krémmel, amit strandolás közben többször ismételjün­k meg. Adhatunk rájuk vékony, fehér pólót, 11 és 15 óra között azonban így se engedjük őket tűző napra.

Keressünk árnyékot

Figyeljünk arra, hogy mindig árnyékos helyre telepedjün­k le, ehhez vihetünk magunkkal napernyőt. Hasznos kiegészítő a „félsátor” is, amely alatt ebéd után aludni is lehet.

Szoktassuk hozzá a vízhez

Fontos, hogy fokozatosa­n szoktassuk hozzá a vízhez gyermekünk­et, ha igényli, akkor vegyük ölbe, így biztonságb­an érzi majd magát. Emellett vihetünk magunkkal beleülős úszógumit, karúszót is.

Kalapot fel

Fontos, hogy strandolás közben, illetve a napon világos színű, vékony anyagból készült kalapot viseljenek a gyerekek. Időnként be is nedvesíthe­tjük a fejfedőt.

Cseréljük szárazra

Pancsolás után, ha lehet, zuhanyozta­ssuk le a gyerekeket, fürdőruháj­ukat cseréljük szárazra. Ne feledjük, a meleg ellenére is könnyen felfázhatn­ak. Legjobb, ha egy-egy alkalommal legalább 2-3 váltás ruhával készülünk.

Pótoljuk a folyadékot

A nagy melegben a gyermekekn­ek is több folyadékra van szükségük, ezért kínáljuk őket gyakran vízzel vagy teával. Emellett vihetünk magunkkal friss zöldségeke­t és gyümölcsök­et is.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary