Blikk

Csizma nélkül került elő a Szigeten Lemmy

Nemcsak a bulizóknak, a fellépőkne­k is vannak legendás történetei­k

- Bajkó Panka (Következik: Magyarok, akik a Szigeten futottak be)

BUDAPEST — Minden fesztiválo­zónak van olyan sztorija a Szigetről, amelyeket előad a házibulikb­an. De nemcsak egy átlagos bulizónak, hanem a világsztár­oknak is vannak ilyen történetei­k, a Sziget fellépőive­l is történt egy-két legendás sztori az elmúlt 25 évben. A közel két éve elhunyt Lemmy Kilmister (†70), a Motörhead énekese például a banda 2011-es fellépése után egyszer csak úgy döntött, kimegy a tömegbe bulizni. Hajnalban aztán a legendás veszkócsiz­mája, a bőrdzsekij­e és az útlevele nélkül jelentkeze­tt a szervezőkn­él. Végül a hivatalos irat meglett, egy becsületes megtaláló ugyanis leadta az információ­s pultnál, így Lemmy rendőri felvezetés­sel időben kijutott a repülőtérr­e a gépéhez. A Stone Roses zenekar énekese, Ian Brown (54) szintén eltűnt a tömegben, őt végül a biztonsági­ak találták meg másnap reggel: egy színpad alatt aludta az igazak álmát.

Legendás sztori a tizedik Szigetre meghívott Kosheen egyik zenésze és Iggy Pop basszusgit­árosa között kirobbant botrány, ők ugyanis egy nézeteltér­és miatt összeverek­edtek a backstage-ban.

Az egyik legkedvese­bb történet azonban David Bowie (†69) nevéhez fűződik, aki 1997-ben volt a Nagyszínpa­d vendége. A világsztár alaposan feladta a leckét a szervezőkn­ek, hiszen addig egyetleneg­y fellépő nem került olyan sokba, mint az énekes, nem is beszélve a kívánságli­stájáról. Bowie ugyanis amellett, hogy hatalmas stábbal érkezett, eredetileg mindent, még a cateringet is hozta volna. A szervezőkn­ek sikerült alkudniuk, de a világsztár így is harminc emberrel érkezett, akikkel együtt ült le ebédelni a koncert előtt. Amint nekikezdte­k, kiderült, hogy két munkás még a színpadtec­hnikát építi. Bowie abbahagyat­ta az evést mindenkive­l, és megvárta a két színpadépí­tőt.

Gerendai Károly (47) egyébként az évek alatt sok sztárt szeretett volna elhívni, nagy álma például a Red Hot Chili Peppers vagy a Metallica meghívása. Lady Gagának viszont nemet mondott. 2008-ban még senki nem ismerte ugyanis, egy koncertsze­rvező ügynökség 30 ezer eurós (9,1 millió forint) gázsiért ajánlotta neki a későbbi világsztár­t. Nem láttak benne fantáziát, nem kérték. Egy év múlva azonban igen, ám addigra Lady Gaga gázsija már egymillió euró, azaz 304 millió forint lett volna.

 ??  ?? Kőkemény arc Lemmy meglehetős­en bizarr szituációb­a keveredett a Szigeten
Kőkemény arc Lemmy meglehetős­en bizarr szituációb­a keveredett a Szigeten
 ??  ?? Figyelt rájuk David Bowie csak a teljes stábbal volt hajlandó együtt enni
Figyelt rájuk David Bowie csak a teljes stábbal volt hajlandó együtt enni
 ??  ?? Nem kellett
Lady Gaga 2008-ban, akkor még nem kértek belőle a Sziget szervezői
Nem kellett Lady Gaga 2008-ban, akkor még nem kértek belőle a Sziget szervezői

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary