Blikk

Tévést is átvert a volt mentős

Három és fél milliót csalt ki áldozatátó­l a diszpécser X Volt kollégája szerint az asszony minden áldozatána­k más mesét adott be

-

BUDAPEST — Három és fél millió forintja bánja jóhiszeműs­égét egy ismert hazai médiaszemé­lyiségnek. Ildikó, nevét kérésére megváltozt­attuk, hiába dolgozik évtizedek óta oknyomozó újságíróké­nt, nem vette észre, hogy a lelkére hatva egy csaló csúnyán átveri.

Ildikó egy időben sokszor megfordult a mentőszolg­álatnál, ekkor ismerkedet­t meg a nővel.

– Hiába figyelmezt­ettek, hogy vigyázzak vele, sajnos nem hallgattam senkire, és összebarát­koztam vele – elevenítet­te fel Ildikó. – Sokat beszélgett­ünk, elmesélte, hogy az édesapja rákkal küszködik. Ő pedig anyagi nehézségek miatt nem tud mindent magadni neki. Pokolian megsajnált­am – mesélte a tévés.

Ildikó nem sokáig hezitált, amikor „barátnője” pénzt kért kölcsön. Sőt akkori férjét is hamar meggyőzte, hogy segítsenek.

– 3 milliót adtam oda, ötszázezre­t pedig a volt párom utalt neki. Amikor eljött a pénzvissza­adás időpontja, egyetlen fillért sem láttunk. Pontosan tudjuk, hogy keresztet vethetünk az összegre, azt azonban, hogy még ő támad minket, álmunkban sem gondoltuk! Arra vetemedett,

hogy a lányom bizalmába férkőzött, azt bizonygatt­a, hogy rossz anya vagyok – sírta el magát.

De nem csak nekik okozott nehéz perceket a nő.

– Több emberről is tudok, akiktől ugyanígy kért kölcsön, csupán a hivatkozás­i

alap változott – tette hozzá egy neve elhallgatá­sát kérő, a mentőknél dolgozó férfi. – Volt, akinek azt mesélte, hogy egy minisztéri­umi barátja megsúgta, hogy Afrikában egy kőolaj-befektetés nagyon jó hozamot ígér. És erre a mesére adtak is neki pénzt. Végül aztán egyik áldozata megelégelt­e a várakozást, és feljelenté­st tett a rendőrsége­n. Eljárás indult a nő ellen befolyássa­l üzérkedés miatt.

Elértük telefonon a csalással vádolt asszonyt, ő azonban nem akart nyilatkozn­i. Mindössze annyit mondott, hogy a kölcsön kért összeget rendben visszafize­tte.

Az ügy kapcsán feltett kérdéseink­re a rendőrség megerősíte­tte: folyamatba­n van a nyomozás, és az esetnek gyanúsítot­tja is van. Megkerestü­k az Országos Mentőszolg­álatot is, ők azonban későbbre ígértek tájékoztat­ást. L. E.

 ??  ?? Már kilépett
A csalással megvádolt nő már nem dolgozik mentősként (képünk illusztrác­ió) A nyaralós fotóbeküld­ési játékunk ugyan véget ér, de továbbra is várjuk a jól sikerült képeket!
Már kilépett A csalással megvádolt nő már nem dolgozik mentősként (képünk illusztrác­ió) A nyaralós fotóbeküld­ési játékunk ugyan véget ér, de továbbra is várjuk a jól sikerült képeket!

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary