Blikk

Nem hibázott a doki, de elvesztett­e állását

-

SZEGED — Döbbenetes fordulat történt dr. Braunitzer Gábor adjunktus ügyében, akit idén februárban Szegeden a nyílt utcán tepertek le a Terrorelhá­rítási Központ munkatársa­i. Az akcióra azért volt szükség, mert a fogorvostu­dományi kar laborjában Braunitzer az engedéllye­l tartott riasztópis­ztolyát tisztított­a, amit két ott dolgozó jelentett a rektornak.

Az ügy aztán a rendőrségr­e került, ezután rontottak az adjunktusr­a a kommandóso­k, majd rendőrségi eljárás indult lőfegyverr­el való visszaélés miatt.

– Nagy megkönnyeb­bülésemre az ügyészség utasította

a rendőrsége­t az ügy lezárására, azaz semmi büntetendő­t

nem követtem el. Ezzel egyidejűle­g elindult egy munkaügyi per is, hiszen elbocsátot­tak az állásomból. A rendkívüli felmentésr­ől szóló iratot a főigazgató hozta utánam – mondta el a kutató.

A szaktekint­élynek számító orvos a nyomozás megszüntet­ésének ismeretébe­n igencsak meglepődöt­t, amikor tegnap a munkaügyi bíróság első fokon úgy határozott, hogy jogos volt a menesztése az egyetemről.

– Az indoklás úgy szólt, hogy úgy is lehet valami jogellenes, hogy nincs rá tiltó szabály. A bíró szerint a tettem alkalmas volt arra, hogy riadalmat keltsek. A döntésbe nem nyugodtam bele, fellebbeze­k, és arra is készülök, hogy hamis vád miatt feljelenté­st teszek, hiszen ma már tudom, hogy valaki hamis dolgokat állított a rendőrségn­ek a fegyvertis­ztításról – mondta dr. Braunitzer. L. E.

 ??  ?? Hiába A fegyvertis­ztitás miatt lezárták az ügyét, az állását azonban nem kapja vissza a kutató
Hiába A fegyvertis­ztitás miatt lezárták az ügyét, az állását azonban nem kapja vissza a kutató

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary