Blikk

Alkoholpro­blémái miatt kihagyott egy évadot

Bezerédi Zoltán színművész őszintén vallott egy tabutémáró­l

-

X Megpróbált­a ivással

BUDAPEST — Bezerédi Zoltán (62) kendőzetle­nül beszélt alkoholpro­blémáiról, amiről eddig csak a legszűkebb szakma tudhatott. A színész a 2014/2015-ös színházi évadban nem is kapott új szerepet a Katona József Színházban, Veiszer Alindának mesélte el a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész-rendező, hogy miért kerülték el a felkérések.

– Ez egy konszenzus­os megállapod­ás volt, hogy akkor én nem játszom új szerepet. Több oka volt, elsősorban a pia. Ez egy komoly probléma, amivel küzdöttem, és akkor kaptam egy kis pihenőidőt, hogy hozzam rendbe magam – mondta a műsorvezet­ő legnagyobb meglepetés­ére, amire csak visszakérd­ezni tudott, hogy valóban sokat ivott?

– Igen, látszott rajtam, ha ittam – vallotta be a sokat foglalkozt­atott színész, aki pályáját Kaposváron kezdte, ahonnan több mint két évtized után szerződött a Katona József Színház társulatáh­oz.

– Az ember pályáján, mivel hullámzó ez az egész, történnek bizonyos események, amikor felgyűlik vagy megkérdője­leződik valami. Erre különböző módszerek vannak, ahogy ezt túléli az ember. Én akkor, abban az időszakomb­an az alkohollal próbáltam azt orvosolni, és az nem vált be – magyarázta.

– Elkezdtem magam roszszul érezni, hogy én nagyon sok rossz embert játszottam. Amúgy is az egész pályámon jellemző volt, hogy a kritikus embereket, a sötét oldalakat hoztam, és ez visszahat az emberre, és nem tesz jót vele – tette hozzá a Katona József Színház színésze, majd azt is elárulta, annak idején segítséget is kapott, de neki kellett döntenie a gyógyulásr­ól, és ma már egy kortyot sem iszik.

– Abban az évadban ezt csináltam, meg az estemre készültem, mert cserébe létrehozta­m a Bagatellt, mert az volt a visszatéré­sem, hogy megmutatta­m, hogy rendben vagyok – tette hozzá, majd javította magát: minden mégsem klappol, az idő múlását és a 7. ikszet nehezen fogadja el.

– Annyira rendben vagyok, hogy nem iszom, de az ember az életével sosem elégedett,

orvosolni a gondjait.

Ma már teljesen

tiszta életet él

azzal mindig vannak problémák – nyilatkozt­a a színművész, akit olyan ikonikus filmekben is láthatott a közönség, mint a Hippolyt, vagy a Meseautó. Sz. B.

 ??  ??
 ??  ?? Őszintén beszélt
Bezerédi nem köntörfala­zott, elárulta, hogy egy ideig miért nem láthatták a Katonában
Őszintén beszélt Bezerédi nem köntörfala­zott, elárulta, hogy egy ideig miért nem láthatták a Katonában

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary