Blikk

Messi egyedül viszi a hátán a Barcát

-

BARCELONA — Nem számít Lionel Messinek (30), hogy a brazil Neymar (25) elhagyta a nyáron a Barcelonát, ő egyedül is viszi a hátán a gárdát. A katalánok az argentin ász duplájának köszönhető­en 3-0-ra legyőzték az előző szezonban döntős olasz Juventust a labdarúgó-Bajnokok Ligája csoportmec­csén.

Ráadásul a Barca szezonbeli 14 találatábó­l nyolcat (ez mintegy hatvan százalék) az ötszörös aranylabdá­s Messi szerzett, így nem túlzás azt állítani, ő a legfontosa­bb láncszem a gépezetben. Az elmúlt nyolc idényben mindig negyven gól fölött

termelt a gránátvörö­s-kékek színeiben, ez uruguayi csatártárs­ának,

X Az új szezonban

hat találkozón nyolcszor talált kapuba az argentin sztár

Luis Suáreznek (30) eddig csak egyszer, a PSG-hez távozó Neymarnak pedig egyszer sem sikerült. Most is az argentin zseni viszi a hátán a Barcelonát.

– Azt hiszem, nem kérdés, hogy Lionel Messi napjaink, sőt minden idők egyik legjobb játékosa. Ha ő ott van a csapatban, akkor nemcsak a mi, de az ellenfelei­nk játékát is alaposan megváltozt­atja – jegyezte meg Ernesto Valverde (53), a spanyol klub vezetőedző­je. – Átalakult a keret a nyáron, ezért még nem lehet azt állítani, hogy csúcsformá­ban vagyunk, de jó úton járunk, és a legfontosa­bb, hogy nyerjük a meccseket. A Bajnokok Ligájában mindig fontos a jó rajt, ezúttal ez összejött, ráadásul legnagyobb csoportriv­álisunkat, a Juventust sikerült legyőznünk. Így kell folytatnun­k.

Messi azért is boldog lehetett, mert egy régi átkát törte meg, ugyanis pályafutás­a során keddig nem tudott betalálni az olasz legenda, Gianluigi Buffon (39) kapujába.

– Csatárként az a feladatom, hogy gólokkal segítsem a csapatomat. Örülök, hogy jó formában vagyunk, de a lényeg, hogy nyerjük a meccseket –

emelte ki Messi.

A BL szerdai mérkőzései lapzárta után értek véget.

Sz. E.

 ??  ?? Gratulált
Messi végre betalált Gianluigi Buffon kapujába, az olasz gratulált neki a meccs után
Gratulált Messi végre betalált Gianluigi Buffon kapujába, az olasz gratulált neki a meccs után

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary