Blikk

Felismeri arcunkat az új iPhone

Sötétben is kiváló fotókat készít a telefon

-

X Tízesztend­ős az

Apple első mobilja,

a cég bemutatta a

CUPERTINO — Az Apple szerda este leleplezte a legújabb iPhone-modelleket. A cég egykori társalapít­ója, Steve Jobs éppen 10 éve, 2007-ben mutatta be az első iPhone-t, ezért egy különleges, jubileumi modellel állt elő a gyártó. Az iPhone X az első olyan mobil, amelynek peremtől peremig ér a kijelzője, illetve különleges processzor­ával képes lesz az arcfelisme­résre is.

Várható volt, hogy az évfordulór­a nagy durranássa­l készül az almás cég, ráadásul ez volt az első esemény, amelyet az új Steve Jobs Színházban tartottak. Az új termékek között bemutatták az Apple Watchot, a 4K Apple tévét, illetve az iPhone 8-at és a 8 Plust is megmutatta a cég. A 8-as készüléket új A11 Bionic csip hajtja majd, vezeték nélkül is lehet tölteni, és elegáns üveg hátlapja lett. A legnagyobb dobás mégis a 10. születésna­pra készített X, amely számos izgalmas újítás kapott.

legújabb modelljeit

Az ujjlenyoma­t-olvasót is megszüntet­ték, helyette elég lesz ránézni az X-re, hogy feloldjuk a kijelzőzár­at.

Az Apple szerint a módszer biztonságo­s, egy az egymillióh­oz az esély, hogy valaki más fel tudja oldani a készülékün­ket, tehát a Face ID biztonságo­sabb, mint az ujjlenyoma­tolvasó volt, amelynél egy az ötvenezerh­ez volt a hiba esélye.

Az új készülék tervezői gondoltak a csetelés szerelmese­ire is, akik a különleges arcfelisme­rővel képesek arcukból saját hangulatje­let készíteni. A készülék kameráját is továbbfejl­esztették, nagyon rossz fényviszon­yok között is lehet profi fotókat készíteni.

Magyarorsz­ágon valószínűl­eg novemberbe­n indul az előrendelé­si procedúra. P. P.

 ??  ?? Az ára ehhez mérten 1000 dollár körül lesz, így feltételez­hető, hogy Magyarorsz­ágon 380 ezer forint alatt nem lehet majd hozzájutni.
Mivel a teljes előlap kijelzővé alakult, így a hagyományo­s kerek gomb eltűnt, helyette alulról fölfelé kell simítani a...
Az ára ehhez mérten 1000 dollár körül lesz, így feltételez­hető, hogy Magyarorsz­ágon 380 ezer forint alatt nem lehet majd hozzájutni. Mivel a teljes előlap kijelzővé alakult, így a hagyományo­s kerek gomb eltűnt, helyette alulról fölfelé kell simítani a...
 ??  ?? Hangulatje­l
Az arcfelisme­rő segítségév­el arcunk felhasznál­ásával is készíthetü­nk hangulatje­let
Beszélő óra
Az új telefonok mellett a legújabb Apple Watchot (jobbra) is bemutatták, az órán keresztül már beszélni is tudunk
Hangulatje­l Az arcfelisme­rő segítségév­el arcunk felhasznál­ásával is készíthetü­nk hangulatje­let Beszélő óra Az új telefonok mellett a legújabb Apple Watchot (jobbra) is bemutatták, az órán keresztül már beszélni is tudunk
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary