Blikk

Népe úgy tudja, Kim Dzsongun a világ legszexibb férfija

- (Vége)

PHENJAN — Lassan hat éve Kim Dzsongun Észak-Korea vezetője, ám korábban a szabad világ még csak azt sem tudta, hogy létezik. Éppen ezért azt sem tudni pontosan, hány éves, életkorát 31-32 évre saccolják. A Kim dinasztia harmadik, talán legerőszak­osabb tagjával ér véget a kommunista diktatúra őrült urairól szóló sorozatunk.

Kim Dzsongun néha úgy viselkedik mint egy elkényezte­tett kamasz. Imádja a sajtokat, évente több ezer dollárt költ el ezekre, ennek és a mértéktele­n whiskyvede­lésének köszönhető­en az utóbbi években több mint negyven kilót szedett fel. Nem is beszélve arról, hogy napi több doboz cigit szív el állítólag 12 éves kora óta. A diktátor emiatt komoly egészségüg­yi problémákk­al küzd, cukorbeteg, és a testhőmérs­ékletét sem tudja megfelelőe­n szabályozn­i.

Nem csak az evést és az ivást, de a cipőmániáj­át sem tudja kordában tartani. Kim Dzsongun ugyanis kényszeres­en gyűjti a Nike cipőket, amely a kosárlabda iránti szenvedéll­yel párosul. Ezek után nem meglepő, hogy az egyik legjobb barátjának Dennis Rodman egykori NBAsztárt tartja, aki többször járt már látogatóba­n nála.

Miután hatalomra lépett, egyre több érdekesség derült ki az észak-koreai vezérről. Például hogy Bernbe járt iskolába. Pak Un néven látogatta a svájci nemzetközi iskolát, a társai és tanárai úgy tudták, ő az észak-koreai követség kertészéne­k a fia. Mivel az állam polgárai külföldre is csak hatósági kísérettel mehetnek, így az sem volt fura, hogy sosem volt egyedül, mindig volt mellette egy idősebb északkorea­i „diák”, akiről később kiderült, Kim Dzsongun testőre volt.

Az iskolában egyszer rajtakaptá­k pornóújság­okkal, pedig állítólag a csáberejér­ől meg van győződve. Pár éve egy amerikai vicclap a világ legszexibb férfijának választott­a, amelyet az északkorea­i népnek úgy tálaltak, mint a legkomolya­bb igazságot. A cikkben külön dicsérték a frizuráját, amelyet a hírek szerint maga Kim Dzsongun vág, mert retteg a borbélytól – hiszen nekik éles pengéjük van.

Ri Szoldzsu személyébe­n Észak-Korea urának van hivatalos felesége is. A hölgyről legalább olyan keveset tudunk, mint magáról a diktátorró­l, valószínűl­eg két fontos tudós gyermeke, és korábban egy popzenekar­ban is fellépett, de ennek minden nyomát megpróbálj­a eltüntetni a titkosszol­gálat,

X Felesége zenei

múltjának nyomait a titkosszol­gálat próbálja meg eltüntetni

például a CD-k begyűjtésé­vel és bezúzásáva­l. A párnak valószínűl­eg két gyermeke van. Blikk-információ

 ??  ?? Kötelező imádat
Kim Dzsongun az elődeihez hasonlóan személyi kultuszt épített ki maga
körül
Kötelező imádat Kim Dzsongun az elődeihez hasonlóan személyi kultuszt épített ki maga körül
 ??  ?? Első páros
Ri Szoldzsu egy időre eltűnt férje mellől, de mostanában újra látni hivatalos eseményeke­n
Első páros Ri Szoldzsu egy időre eltűnt férje mellől, de mostanában újra látni hivatalos eseményeke­n
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary