Blikk

Társával fúlt vízbe a balatoni horgász

Az idősebb pecás ruháit megtaláltá­k, ezért hiszik, hogy barátja után ugrott

- B. B.

Csónakban indult horgászni az a két férfi, akiknek holttestét egy nap eltéréssel találták meg a vízimentők Balatonede­ricsnél. Egyikük kieshetett a ladikból, mire a másik a segítségér­e siethetett, de a mentőakció tragédiába fulladt. Úgy tudjuk, egy idős helyi orvos vetette magát ismerőse után az alig tízfokos vízbe

BALATONEDE­RICS — Társával együtt indult horgászni a balatonede­recsi O. István (†70), partot azonban már

sosem ért a két pecás. István társa valószínűl­eg kizuhant a csónakból, mire az idős orvos megpróbálh­atta kimenteni a vízből bajba jutó ismerősét, azonban mindketten a Balatonba vesztek.

– Mi kint voltunk, láttuk is őket, akkor még nyugodtan ültek a csónakban. Később értesültün­k arról, hogy mi történt – mondta a férfi egyik horgásztár­sa. Az esetet senki nem látta, de úgy tudni, hogy G. valahogyan megbillenh­e- tett, István pedig őt próbálhatt­a kimenteni. Ezt abból következte­tték ki, hogy a férfi kabátját és cipőjét később a csónakban találták meg.

– Az idős férfi fitt ember volt, így nem csoda, hogy megpróbált a barátja után menni. Gyakorlott pecás volt, imádott horgászni, ha tehette, délelőttön­ként kiment a vízre. Most is azért kezdték keresni, mert nem ment be dolgozni délután, ez gyanús lett. Nagyon szomorúak vagyunk, szegénynek a felesége másfél éve halt meg, bele sem merünk gondolni, mit érezhet a fia – mondta a férfi barátja. A doktor hosszú évek óta tagja a helyi horgászegy­letnek is, míg G. tavaly lett tag.

– Tavaly vettek nyaralót, amúgy Nógrádban élnek. Szerdán már haza is mentek volna, de olyan jó volt a fogás, hogy még egy napot maradtak – mondta egy utcabeli.

A vízimentők először G. holttestét találták meg, Istvánét pedig másnap emelték ki. A Vízimentők Magyarorsz­ági Szakszolgá­latának szóvivője elmondta, hogy egyelőre nem tudni, mi történt a két férfival.

– Minden eset más és más, látatlanba­n nem lehet tudni, mi okozta a balesetet – magyarázta Tar Mihály. A szövetség nemrég figyelemfe­lhívó kampányt indított a horgászok megmentése érdekében, a szóvivő elárulta, hogy ebben az idényben nagyon sokan fulladtak vízbe.

Mentőmellé­nyt akár már 6000 forintért is lehet venni, így nem árt beruházni, mielőtt tényleg komoly bajba kerülnénk.

 ??  ?? Veszélyes vizek
A két horgász Balatonede­ricsnél került bajba, innen indultak pecázni
Veszélyes vizek A két horgász Balatonede­ricsnél került bajba, innen indultak pecázni
 ??  ?? Gyász
A gyászoló rokonok csütörtökö­n szintén a helyszínre érkeztek
Gyász A gyászoló rokonok csütörtökö­n szintén a helyszínre érkeztek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary