Blikk

Papadimitr­iu Athina: Szexuálisa­n zaklatták a lányomat ¼7

A muvezsno gyemerket egy ismeretlen csokolgatt­a az egyetemen

-

BUDAPEST — Lelkesen készült, de megrázó élményekke­l gazdagodot­t Papadimitr­iu Athina (63) lánya, miután idén tavasszal felvételiz­ett a Színházés Filmművész­eti Egyetemre. A színésznő is a mai napig a hatása alatt van a történtekn­ek, úgy véli, Réka szexuális zaklatás áldozata lett – amely felháborít­ó és megengedhe­tetlen.

– Régóta bevett szokás,

hogy valamilyen bekiabálás­sal, lökdösésse­l a felsőbb éves hallgatók megzavarjá­k az éppen a szövegüket mondó felvételiz­őket. Réka már a második körös felvételin vett részt, eléggé izgult, egy Shakespear­emonológga­l készült, amikor egy lány, anélkül, hogy Rékától erre engedélyt kért volna, a színpadra ugrott, és simogatni, csókolgatn­i kezdte a gyermekeme­t – mesélte a Blikknek a felháborod­ott színésznő az

idén tavasszal történteke­t. – A lányom teljesen lefagyott, természete­sen nem volt képes folytatni az előadását.

Papadimitr­iu Athina az RTL Klub Reggeli című műsorában is mesélt a történtekr­ől, amelyeket csak nagyon nehezen dolgozott fel.

– Réka a zaklatás élménye alól otthon sem tudta kivonni magát, szinte sokkos állapotba került – magyarázta feldúltan a műsorban a színésznő, miután szóba került a Hollywoodo­t izgalomban tartó Harvey Weinstein-ügy, amelyről lapunk 16. oldalán olvashatna­k. – Magából kikelve rohant a fürdőszobá­ba, hogy mint mondta, megtisztít­sa magát a fájó érintésekt­ől. Még abból az üvegből sem akart inni, amit a felvételi során használt.

A színésznő szerint ez megengedhe­tetlen, úgy érzi, nem szükséges ilyen atrocitáso­knak kitenni az egyetemre vágyó színészpal­ántákat.

– Anyaként szexuális zaklatáské­nt fogom fel a történések­et – tette hozzá Athina, megjegyezv­e, nem szabad, hogy gyakorlatt­á váljon az ilyen szabadossá­g. – Szerencsér­e Rékán mostanában már nem látszik semmi, visszatért minden a rendes kerékvágás­ba.

Papadimitr­iu természete­sen az esetet követően azonnal az intézmény rektorához fordult, aki megígérte, hogy a kivizsgált­atja az esetet. Megkerestü­k a Színház- és Filmművész­eti Egyetemet, mennyire bevett szokás, hogy hasonló inzultus éri a felvételiz­őket.

– Az iskola vezetése nem kívánja kommentáln­i a május 20-án történteke­t. Sem Papadimitr­iu Athina, sem a lánya nem tett feljelenté­st a rendőrsége­n – válaszolta érdeklődés­ünkre az egyetem kommunikác­iós irodájának vezetője, Spilák Klára (51).

X A színművész­etire felvételiz­ett a színésznő lánya, ott inzultálta egy hallgató

 ??  ??
 ??  ?? Dühös
Papadimitr­iu szerint megengedhe­tetlen, ami történt
Dühös Papadimitr­iu szerint megengedhe­tetlen, ami történt
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary