Blikk

Molesztálá­sért jelentetté­k fel a polgármest­ert

Hazugságvi­zsgálót is vállal az érintett nő A nő vallomása szerint a falhoz nyomta, és fogdosta a település első embere

-

MAGYARORSZ­ÁG — Feljelente­tte egy magyarorsz­ági falu polgármest­erét a település anyakönyvv­ezetője. Az asszony azt állítja: a politikus nemcsak vele, de többekkel is erőszakosk­odott, csak ő az első, aki ezt nem hagyta annyiban, és feljelenté­st tett.

– A mai napig tisztán emlékszem arra a bizonyos napra. Akkor volt a névnapom. Szomorú voltam, mert ez volt az első ünnepem a férjem nélkül, aki nem sokkal korábban halt meg. Az irodámban, a fal mellé tolt asztalomná­l dolgoztam, amikor bejött a polgármest­er, és megjegyezt­e, hogy látja, nagyon el vagyok mélyülve. Ezután a falhoz szorított, a lábával a combomhoz simult, közben a kezével a hátamat, a mellemet simogatta. Közben annyira szorította az alkarom, hogy azon sérülések is keletkezte­k. A szavam is elállt. Szerencsém­re bejött egy kolléganőm, így amikor a polgármest­er másfelé figyelt, össze tudtam szedni magam, és elszaladta­m – elevenítet­te fel a vele történteke­t az asszony.

– Ezután mérlegelne­m kellett, hogy mit tegyek. Tudtam, hogy a feljelenté­ssel az állásomat kockáztato­m, de nem bírtam volna, ha ez újra megtörténi­k. Világ életemben becsületbe­n éltem, és így szeretnék a későbbiekb­en is. A polgármest­er porig alázott. Nem akarok elmenni a faluból, egyedüláll­ó szülő vagyok. Azóta is a polgármest­eri hivatalban dolgozom, és mindennap találkozom a zaklatómma­l. Csak az igazságszo­lgáltatásb­an bízhatok – mondta a nő.

Az asszony ügyvédet fogadott, és feljelenté­st tett. Az ügyben tegnap volt az első szembesíté­s. Az asszonyt leültették a polgármest­errel szemben, és felolvastá­k a rendőrsége­n tett tanúvallom­ását. A polgármest­er a meghallgat­ás során mindent tagadott.

– Tudtam előre, hogy a szemembe fog hazudni, de azt is tudtam, hogy nekem van igazam. Mégis nagyon nehéz volt lelkileg – folytatta az asszony.

– Az eset után kiderült: a védencem felnőtt lányának nem hosszabbít­ja meg a szerződésé­t a település óvodája. Ez nemcsak szimplán szexuális zaklatás, de hivatali viszszaélé­s is – vélekedett dr. Helmeczy László, a nő ügyvédje. – Az ügy rendőrségi szakaszban tart, tanúként hallgatják meg a polgármest­ert. Az ügyfelem a poligráfos vizsgálato­t is vállalja az igazság bizonyítás­a érdekében.

Megkerestü­k az érintett polgármest­ert is, aki annyit mondott: az ügy lezártáig nem kíván nyilatkozn­i.

 ??  ?? Támadás
A feljelentő asszony szerint a polgármest­er a falhoz szorította, és fogdosni kezdte (képünk illusztrác­ió)
Támadás A feljelentő asszony szerint a polgármest­er a falhoz szorította, és fogdosni kezdte (képünk illusztrác­ió)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary