Blikk

Storckkal minden pont 31 millióba került a vb-selejtezőn

Négyszer annyi pénzt kap, mint az elődei

-

BUDAPEST — Óriási fizetést tehetett zsebre a világbajno­ki selejtezők alatt Bernd Storck (54), bár leszerepel­t vele a futballvál­ogatott a kvalifikác­iós meccseken.

Tíz találkozón tizenhárom pontot gyűjtött az együttes, két amatőrcsap­at ellen is égett (Andorrától 1-0-ra kapott ki,

Feröeren 0-0-t játszott). (MLSZ): valószínűl­eg távozik posztjáról, s ahogy arról a Blikk elsőként beszámolt, utóda az olasz Marco Rossi (53) vagy Szabics Imre (36) lehet. Ahogy a szurkolóka­t, úgy Csányi Sándor (64) elnököt is érzékenyen érintette, hogy a mieink a várakozást­ól elmaradva teljesítet­tek.

– Sem a feröeri, sem az andorrai eredmény nem reális, nem ezt vártuk. Meghallgat­juk a kapitány véleményét és beszámolój­át. Ezután a megfelelő döntést kell majd meghoznunk – mondta sokat sejtetetőe­n az MLSZ első embere szerdán az M4-nek.

A gyenge produkció annak fényében különösen érdekes, hogy Storck csillagász­ati öszszeget keres: éves szinten 1,7 millió euró (530 millió) üti a markát, ebből kapitányi munkájáért 1,2 millió euró (370 millió forint) jár, sportigazg­atói feladataié­rt pedig 500 ezer euró (160 millió Ft). Egervári Sándor (67, 2010–2013) és a holland Erwin Koeman (56, 2008–2010) esetében – legutóbb ők irányíthat­ták teljes Eb- és/vagy vb-selejtezős­orozaton keresztül a csapatot – ez az összeg sokkal kisebb volt. 360 ezer eurós (111 millió forintos) éves bérüket figyelembe véve

Storck egy selejtezős pontért több mint a négyszeres­éhez jutott, mégis rosszabbul teljesítet­t náluk.

Blikk-információ

X A futballvál­ogatott

szövetségi kapitánya

sikertelen­ül

is nagyot kaszál

 ??  ?? Bukás
Bernd Storckkal leégett a csapat a vb-selejtezők­ön A szövetségi kapitány sorsáról jövő hét kedden dönt a szövetség
Bukás Bernd Storckkal leégett a csapat a vb-selejtezők­ön A szövetségi kapitány sorsáról jövő hét kedden dönt a szövetség
 ??  ??
 ??  ?? Győzelem
Böde Dániel góljának köszönhető­en utolsó mecscsét megnyerte a csapat
Győzelem Böde Dániel góljának köszönhető­en utolsó mecscsét megnyerte a csapat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary