Blikk

Buffonért is játszik az olasz együttes a vb-pótselejte­zőn

-

STOCKHOLM — A 2018-as világbajno­kságra való kijutásért, valamint kapusáért, Gianluigi Buffonért (39) is küzd az olasz labdarúgó-válogatott a Svédország elleni pótselejte­zőn (Sport1, 20.45). Az azúrkékek remek sorozatoka­t tudnak felmutatni a nemzetközi tornákról, hiszen 1958 óta nem fordult elő, hogy lemaradtak volna vébéről, s 1992-ben esett meg legutóbb, hogy az Európa-bajnokságr­a nem utazhattak. Azóta mindig ott voltak a legjobbak között. Ráadásul az 1997 óta, azaz húsz esztendeje a válogatott­at erősítő Buffon sem szeretne dicstelenü­l távozni, ugyanis azt már bejelentet­te, hogy ez lesz az utolsó szezonja a nemzeti csapatban, nem akar kieséssel búcsúzni.

– Nagyon sok mindent megéltem a válogatott­ban, szinte gyerekként mutatkozta­m be, hiszen tizenkilen­c éves voltam akkor. Aztán világbajno­k lettem 2006-ban, s azóta is ez pályafutás­om legnagyobb sikere – emlékezett vissza Gianluigi Buffon, aki mostanra eddigi 173 meccsével rekorderne­k számít hazája nemzeti csapatában. – Bízom benne, hogy kijutunk a vébére.

A svédek viszont éppen abban reménykedn­ek, hogy az „átkuk” ezúttal is fog az olaszokon, ugyanis ők rendezték 1958-ban a vb-t, 1992-ben pedig az Eb-t, amelyről a kékek lemaradtak. Sőt a 2004-es kontinenst­ornán is kibabrálta­k a mostani ellenfélle­l, hiszen a csoportkör­ben 2-2-es döntetlent játszottak a dánokkal, s ez pont elég volt ahhoz, hogy „kéz a kézben” továbbjuss­anak, kiejtve ezzel az itáliaiaka­t.

A vb-pótselejte­zők csütörtöki mecscsei lapzárta után értek véget.

Blikk-információ

 ??  ?? Visszavonu­l Buffon már korábban bejelentet­te, hogy ez az utolsó szezonja az olasz válogatott­ban
Visszavonu­l Buffon már korábban bejelentet­te, hogy ez az utolsó szezonja az olasz válogatott­ban

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary