Blikk

Ezzel a testtel elégedetle­n Kozma

Az úszó felszedett pár kilót, de váltóban így is nyert

-

SZÁZHALOMB­ATTA — Habár sokan megirigyel­nék a felsőtesté­t, még sincsen kibékülve jelenlegi alakjával Kozma Dominik (26). A nyári vizes vébén a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként bronzérmet szerző úszó az éppen zajló rövid pályás országos bajnokságo­n a 4x200 m-es váltók között a BVSC csapatának tagjaként Drigán Zoltánnal (19), Papp Márkkal (23) és Bernek Péterrel (25) együtt diadalmask­odott, mégsem volt maradéktal­anul megelégedv­e magával.

– Vártam az első versenyt az új klubomban. Jól is esik az úszás, annak ellenére, hogy egy hetet ki kellett hagynom, mert begyulladt az alkarom. Az ötvenés százmétere­s távok jobban mennek, mint ahogyan gondoltam, hiszen eléggé aputestem van megint, de azért alakulok még az Eb-ig bőven – nyilatkozt­a Kozma Dominik az M4 Sport riporterén­ek, utalva arra, hogy szeretne fogyni a december közepén esedékes koppenhága­i rövid pályás Európa-bajnoksági­g.

A nyári és a mostani fotókat összehason­lítva tényleg fel lehet fedezni néhány pluszkilót Kozma Dominiken, de azt még így sem lehet állítani róla, hogy el lenne hízva. A fiatal sportoló azonban a nemzetközi megméretés­re szeretne újra ugyanolyan szálkás izomzattal utazni, mint amilyennel a nyári budapesti nagymedenc­és világbajno­kságon szállt vízbe. Nagyjából egy hónap van a december 13-tól 17-ig tartó kontinensv­iadalig, így addigra csúcsformá­ba kerülhet.

– A nyári vébésikere­k után könnyű volt rávenni magam arra, hogy pihenjek. Arra persze már sokkal nehezebb, hogy újra munkába álljak – ismerte el Kozma. – Éppen ez a baj most, hiszen elég szűkös az idő a rövid pályás szezonban. Azért gyullad be a kezem és a lábam is, mert hirtelen nagy terhelést kap. Ennek ellenére megyek, csinálom tovább, aztán meglátjuk, mi lesz a vége.

A rövid pályás úszó országos bajnokság csütörtöki döntői lapzártánk után értek véget.

Blikk-információ

X A rövid pályás ob-n

a győzelem után kritizálta

saját kinézetét a

vízes vb egyik sztárja

 ??  ??
 ??  ?? Július
A nyári vb-n brutálisan kigyúrt és szálkás testtel nyert vb-bronzot váltóban Kozma Dominik
Július A nyári vb-n brutálisan kigyúrt és szálkás testtel nyert vb-bronzot váltóban Kozma Dominik
 ??  ?? November
Sokan a jelenlegi formáját is megirigyel­nék, de az úszó szerint kezd „aputeste” lenni
November Sokan a jelenlegi formáját is megirigyel­nék, de az úszó szerint kezd „aputeste” lenni
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary