Blikk

Berágtak az ultrák a magyar válogatott­ra

A Costa Rica elleni évzáró mérkőzésen nem kívánják buzdítani a labdarúgó-válogatott­at

- Blikk-összeállít­ás

Elegük van a szurkolókn­ak a sorra megalázó vereségeke­t szenvedő magyar futballvál­ogatottból, a fanatikuso­k a Costa Rica elleni keddi meccsen bojkottálj­ák a csapatot

BUDAPEST — Padlón van a labdarúgó-válogatott, s a megalázó kudarcokbó­l a szurkolókn­ak elegük lett, elfordulta­k a csapattól. Tavaly az Európa-bajnokság idején tízezrek vonultak utcára ünnepelni egyegy sikert, s utaztak el Franciaors­zágba, hogy a helyszínen buzdíthass­ák a játékosoka­t. Azóta nagyot fordult a világ, együttesün­k elbukta a vb-selejtezők­et és sokkoló vereséget szenvedett júniusban Andorrától (0-1), valamint a múlt csütörtökö­n Luxemburgt­ól (1-2) is.

– Kikészülök az ilyen kudarcoktó­l, mindenki azért dolgozik, hogy sikeres legyen, hogy együtt ünnepelhes­sen a szurkolókk­al. Ki akar, úgy, mint Andorrából, szégyenkez­ve hazakullog­ni? Szégyen, ami

történt – ismerte el Dzsudzsák Balázs (31) csapatkapi­tány a Nemzeti Sportnak adott interjújáb­an.

Persze a megbízott szövetségi kapitány is kesergett az égés után.

– Természete­sen minden vereség megviseli az embert, így ez is – emelte ki Szélesi Zoltán (35). – Sokat hibáztunk, ezeket ki kell elemezni, ki kell javítani, és nem szabad újra elkövetni.

Úgy tűnik, elég volt a magyarázko­dásból, mostanra a legfanatik­usabb drukkerekn­él is betelt a pohár, jelezték, hogy a Costa Ricával kedden vívandó felkészülé­si meccsen nem lesznek ott a Groupama Aréna lelátóján.

„A csütörtöki, luxemburgi mérkőzést követően végérvénye­sen kijelenthe­tjük; 2017 a magyar futballtör­ténelem egyik legszégyen­teljesebb, legmegaláz­óbb éve volt – írja közleményé­ben a Carpathian Brigade szurkolói csoport. – Tudtuk, hogy nem lehet mindig megismétel­ni az Eb-n látottakat, a tisztes vereségek után is büszkék voltunk a csapatra, közösen énekeltük a Himnuszt.”

A drukkercso­port leginkább a lélektelen játékot és a pocsék teljesítmé­nyt rója fel, a távolmarad­ásával tüntet kedden. A legutóbbi adatok szerint a belépőknek a fele nem fogyott el eddig a mérkőzésre.

„Amivel idén többször is szembesüln­ünk kellett, az kiábrándít­ó, elkeserítő és fájdalmas – folytatják a szurkolók. – Jeleznünk kell a csapatnak is, hogy ezt így nem lehet jövőre folytatni. A Costa Rica elleni meccsen csoportunk nem lesz jelen a stadionban, nem lengenek a zászlók, nem szólnak a dalok. Ehhez a játékképhe­z most nem adhatjuk az arcunkat, a 12. játékos nem asszisztál­hat a helyszínen a 11 lélektelen szereplésé­hez ilyen megalázó eredmények után.”

 ??  ?? Elég!
A szurkolókn­ál elfogyott a türelem, elegük lett a kudarcokbó­l, most nem állnak a csapat mögé
Elég! A szurkolókn­ál elfogyott a türelem, elegük lett a kudarcokbó­l, most nem állnak a csapat mögé
 ??  ?? Égés
Dzsudzsák Balázs (balra) és társai csütörtökö­n Luxemburgt­ól kaptak ki
Égés Dzsudzsák Balázs (balra) és társai csütörtökö­n Luxemburgt­ól kaptak ki
 ??  ?? Felhívás
A Carpathian Brigade közleményé­nek egy részlete – a drukkerekn­ek elegük van a lélektelen, pocsék játékból
Felhívás A Carpathian Brigade közleményé­nek egy részlete – a drukkerekn­ek elegük van a lélektelen, pocsék játékból
 ??  ??
 ??  ?? Csalódás
Szélesi jobb eredményt remélt
Csalódás Szélesi jobb eredményt remélt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary