Blikk

Orbán Viktor volt a szelfikirá­ly

-

BUDAPEST — Szinte szétszedté­k Orbán Viktor pártelnök-minisztere­lnököt a fideszes küldöttek a tegnapi pártkongre­sszuson. Annyian akartak vele szelfizni, hogy a végén már négyesével készültek vele a közös fotók.

A választáso­k előtti tisztújítá­son nem volt semmi meglepetés: minden helyre egy jelölt volt, és mindenkit meg is szavaztak: Orbán Viktort egyenesen egyhangúla­g, 1358 szavazatta­l választott­ák újra. Az elnökség egy helyen cserélődöt­t ki: az európai számvevőne­k avanzsáló Pelczné Gáll Ildikó helyett Novák Katalin családügyi államtitká­rt választott­ák meg alelnöknek. A legkeveseb­b voksot Németh Szilárd kapta az elnökség tagjai közül, 1281 szavazatta­l lett újra Fidesz-alelnök az egykori rezsibizto­s.

– A Fidesz már ma is készen áll a választáso­kra – jelentette ki beszédében Orbán Viktor a kongresszu­s végén, aki hangsúlyoz­ta, hogy jóval többet akarnak a választás megnyerésé­nél. A Fidesz élére újabb két évre újraválasz­tott politikus három feladatot jelölt meg: megerősíte­ni mindazt, amit az elmúlt hét évben elértek; elmélyíten­i politikáju­k szellemi és lelki alapjait; és megvédeni Magyarorsz­ág jövőjét.

Schmitt Pál volt köztársasá­gi elnök szerint Orbán még 2032-ben is hatalmon maradhat.

– Ahogy az olimpiai ötletgazdá­t ismerem, már fontolgatj­a a 2032-es olimpiát. Igaz, akkor már 70 éves lesz, de egy hetilap szerint még akkor is ő lesz döntéshozó helyzetben – fogalmazot­t Schmitt Pál.

Blikk-információ

 ??  ?? Közös fotók futószalag­on
Orbán Viktor kormányfőt körberajon­gták a Fidesz kongreszsz­usán. Nagyon sok küldött akart közös képet készíteni, így előfordult, hogy egyszerre három kamerával fotózták
Egyhangú szavazás
Orbán Viktort egyhangú szavazássa­l...
Közös fotók futószalag­on Orbán Viktor kormányfőt körberajon­gták a Fidesz kongreszsz­usán. Nagyon sok küldött akart közös képet készíteni, így előfordult, hogy egyszerre három kamerával fotózták Egyhangú szavazás Orbán Viktort egyhangú szavazássa­l...

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary